Neymar ötéves szerződést írt alá a Barcával

2013-05-28
Öt évre szóló szerződést írt alá hétfőn Neymar az FC Barcelonához, mely várhatóan a jövő héten mutatja be hivatalosan brazil labdarúgóját.

 

A 21 éves csatár, aki eddig a Santosban játszott, azt megelőzően szignálta Brazíliában a megállapodást, hogy az angolok és a franciák elleni barátságos mérkőzésekre, illetve a Konföderációs Kupára készülő válogatott edzőtáborába elutazott volna.

 

"Ezzel lezártnak tekintem az átigazolást ehhez az olyannyira különleges klubhoz" - közölte saját Instagram-oldalán.

 

A Barcelona nem megerősített hírek szerint 35 millió eurót fizet a játékosért, aki évi hétmillió eurót fog keresni. Más értesülések szerint a Barcelona utolsó ajánlata 28 millió euróról szólt.

 

Ügynöke, Wagner Ribeiro szerint Neymar lesz a Barcelona egyik legjobban fizetett játékosa. "Kevesebbet keres majd, mint Messi, de jövedelme közel lesz ahhoz, amit Kaká (a Real Madrid brazil játékosa) eltehet. Neymar a harmadik vagy negyedik lesz a Barca fizetési listáján" - nyilatkozott a Gazeta televízióban.

 

A Santos szombaton jelentette be, hogy elfogadta az FC Barcelona és a Real Madrid ajánlatát is Neymarért, így a szupertehetségként számon tartott csatár maga dönthette el, melyik spanyol elitalakulatnál folytatja pályafutását, ő pedig a katalán klubot választotta. Neymar vasárnap a Flamengo elleni mérkőzéssel búcsúzott klubjától, s könnyekkel küszködve annyit mondott, hogy az elválás nem végleges, vissza fog térni.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,