Neymar bosszúja 112 milliós nyereménnyel párosult a Tippmixen

2014-09-11
A 36. heti Tippmix-ajánlat elsősorban a világbajnokság utáni első olyan hétvégéről szólt, ahol a nemzeti labdarúgócsapatok újra összemérték tudásukat – ez alkalommal Európa bajnoki selejtezők, illetőleg barátságos mérkőzések formájában.

 

Előbbi kategóriának nem lehetett riválisa a legnépszerűbb fogadási események toplistáján, lévén mind az öt, ezen összevetésben szereplő párharc az öreg kontinens 2016-ban esedékes seregszemléjére való kijutásról dönteni hivatott csata volt. Az első helyet – lassan már nyugodtan mondhatjuk, hogy a szokásoknak megfelelően – a magyar válogatott soros fellépése, a Magyarország – Észak-Írország kvalifikációs-meccs bérelte ki magának, 212.196 fogadáskötéssel. A Dánia – Örményország, illetőleg a mieinkkel egy csoportban szereplő két favorit, Görögország és Románia találkozója egyaránt 200 ezer szelvénynél is többön tűnt fel, amely adatok a képzeletbeli dobogóra álláshoz voltak elegendőek. A Portugália – Albánia, valamint a Németország – Skócia Eb-selejtezők hasonlóan közkedveltnek bizonyultak a tippmixelők körében: előbbire több mint 199 ezer alkalommal kötöttek fogadást a játékosok, utóbbi ütközet pedig közel 197 ezres fogadási számot generált.

 

Neymar nemes bosszút állt Kolumbia labdarúgóin, hiszen a vb-negyeddöntőben éppen a dél-amerikai riválisok fölött aratott győzelem során megsérülő világsztár 83. percben szerzett góljával győzte le Brazília válogatottja riválisát egy Miamiban rendezett barátságos mérkőzésen, ami 112,72 millió forintos nyereménnyel párosult. Ez az összeg nem mellesleg a legtöbb kifizetett nyereményt taglaló rangsorunk első helyét is jelentette, méghozzá jelentős előnnyel, ugyanis a második helyen záró Magyarország – Észak-Írország Eb-selejtező 73,82 millió forintos kifizetést generált. Uruguay 2-0-s sikert könyvelhetett el a Japánnal vívott felkészülési összecsapás alkalmával, a helyesen tippelők pedig 69 millió forinttal gazdagodtak Cavani és A. Hernandez góljainak köszönhetően. Az Afrikai Nemzetek Kupája A jelű selejtezőcsoportjában Dél-Afrika érvényesítette erőfölényét Szudánban, és háromgólos sikere révén közel 64 millió forint kifizetését biztosította, miközben Horvátország győzelme Ciprus ellenében több mint 63 millió forintot jelentett a tippmixelőknek.

 

A múlt heti Tippmix-ajánlat talán legváratlanabb eredményét a Portugália – Albánia Európa-bajnoki selejtező „szállította”, hiszen a Cristiano Ronaldót nélkülöző házigazdák 0-1-es vereséget szenvedtek a sokak által lesajnált kelet-európaiaktól (84.380 szelvényből 841 helyes tipp, nyertes odds: 10,50). A kvalifikációs sorozat első játéknapjának másik meglepetés eredményét Románia jegyezte, lévén Görögország vendégeként győzött egy góllal (139.994 szelvényből 9. 628 hibátlan tipp, 3,70-es szorzó mellett). Két vb-résztvevő válogatott is szenzációt jelentő eredményt ért el az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőjében: Nigéria odahaza kapott ki Kongó legjobbjaitól (végeredmény: 2-3, 44.093 szelvényből 1.046 tökéletes tipp, 9,60-as oddsért), míg Ghána ezúttal csak egy döntetlenre volt képes Ugandával szemben (46.886 szelvényből 111 jó tipp, 5,00-s nyereményszorzóért). A férfi kosárlabda-világbajnokság B csoportjában Horvátországot Szenegál „fricskázta meg”, amelyre mindössze 47 szelvénytulajdonos számított (2.072 szelvényből, nyertes odds: 7,45), míg a teniszezők utolsó 2014-es Grand Slam-tornájának, az US Opennek az egyik férfi elődöntőjében Kei Nishikori okozott szenzációt azzal, hogy kiejtette Novak Djokovicot (13.878 szelvényből 865 helyes tipp, 4,65-ös odds mellett).

 

Mivel felnőtt labdarúgó-válogatottunk pályára lépett a mögöttünk hagyott hét során, nem is lehet kérdéses, hogy a legtöbb figyelmet is Pintér Attila csapata kapta a fogadóktól a magyar érdekeltségű események sorában. A mieink balul sikerült Eb-selejtezős bemutatkozása a vártnál sokkal kevesebbeket lepett meg, hiszen Észak-Írország győzelmére az eseményre fogadók több mint egy negyede számított (94.615 szelvényből 24.511 helyes tipp, nyertes odds: 6,35). 21 éven aluli válogatottunk is Eb-selejtező keretein belül mutatta meg tudását, ám végül, ahogy a nagyok, úgy a közvetlen utánpótlás is elbotlott, igaz, Spanyolország ifjoncai a világ elitjébe tartoznak, így ez a kudarc a papírforma kategóriájába sorolható (12.187 szelvényből 8.836 tökéletes tipp, 1,14-es szorzó mellett). Mivel válogatott játékhéten első osztályú bajnoki mérkőzést nem rendeztek, az NB II-es mezőnyre is nagy figyelem összpontosult a sportfogadók részéről. A másodosztály két élcsapata nem is okozott csalódást a bennük bízóknak: a Mezőkövesd simán verte a Békéscsabát (26.504 szelvényből 24.200 hibátlan tipp, 1,75-ös oddsért), a Vasas pedig az Ajka elleni hazai összecsapását „hozta le” 2-0-val (55.353 szelvényből 54.442 jó tipp, 1,38-as nyereményszorzó). A Veszprém férfi kézilabdacsapata a SEHA Ligában aratott újabb értékes győzelmet, ezúttal a Tatran Presov otthonában jegyzett 3 gólos sikerrel (12.756 szelvényből 11.888 nyertes tipp, 1,10-es odds mellett).

 

Fővárosunk XIII. kerületében adták fel azt a tippmix-szelvényt, amely a játékhét legügyesebb fogadója cím elnyeréséhez kellett. A játékos az Eb-selejtezők meglepetés-eredményeit kivétel nélkül szerepeltette 4-es kötést tartalmazó szelvényén – valamilyen formában –, és jó megérzéseinek köszönhetően 200 forintos tétre 360.000 forintot nyert, amihez ezúton is gratulálunk!

  • Magyarország - Észak-Írország V
  • Görögország - Románia 1. félidő eredménye V
  • Portugália – Albánia V
  • Internacional – Figueirense V

 

A Tippmixprón a 36. hét egyik legkiemelkedőbb fogadása talán azon játékoshoz köthető, aki egy 7/9-es kombináció keretein belül kockáztatott 100 forintos alaptéteket – összesen 3.600 forintot –, és bár 9 végkimenetelből „mindössze” 8 alkalommal bizonyult helyesnek a megérzése, így is nyert 101.069 forintot. Egy másik internetes játékos a „Lucky63” fantázianévvel illetett fogadási típust alkalmazta, szintén 100 forintos alaptét mellett – a több kombinációból fakadóan ezen netes fogadó 6.300 forintot kockáztatott – és hatból öt helyes tippel nyert végül 138.972 forintot. Akadt olyan sportfogadó is, aki 6/8-as kombinációt játszott 10 forintos alaptéttel – összességében 280 forinttal –, azonban mivel minden „jóslata” tökéletesnek bizonyult, a tétjének több mint 186-szorosával, számszerűleg 52.276 forinttal gyarapította bankszámláját!

 
Forrás: Szerencsejáték Zrt