Neymar: csak most kezdem el írni a történelmet

2013-06-06
Neymar úgy gondolja, csak most kezdi el "írni a történelmet" Barcelonában, és sok időre van szüksége, hogy olyan elismertté váljon a gránátvörös-kékeknél, mint a szintén brazil Ronaldinho.

 

Utóbbi öt idényt töltött Barcelonában, kétszer bajnoki címet, egy alkalommal pedig Bajnokok Ligáját nyert az együttessel.

 

A 21 esztendős Neymar - akit sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összegért igazolt a katalán egyesület a Santostól - azt mondta, nem lehet őt összehasonlítani Ronaldinhóval.

 

"Senkit sem lehet vele azonos szinten emlegetni - nyilatkozta a klub televíziójának a brazil támadó. - Történelmet írt Barcelonában, a válogatottban, és még ma is írja ezt a sztorit. Én csak remélhetem, hogy sikerül nyomot hagynom magam után Barcelonában."

 

Neymar az interjúban az átigazolását azzal indokolta, hogy elámult a Barcelona játékának egyszerűsége láttán. A Santos a 2011-es klub-világbajnokság döntőjében - Neymarral felállva - 4-0-s vereséget szenvedett a katalán gárdától.

 

"Szenzációs volt, hogy milyen egyszerűen és könnyedén futballoztak - mondta Neymar. - Mindenkinek tátva maradt a szája, és itt nemcsak a Barca szurkolóira, vagy a médiára gondolok, hanem saját magunkra, a Santos játékosaira is."

 

A brazil csatár várhatóan július 20-án, a lengyel Lechia Gdansk elleni barátságos, felkészülési meccsen húzhatja magára először a Barcelona mezét.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,