Nevetve mondott fel a 83 milliárdos lottónyertes

2019-02-15
Jelentkezett nyereményéért az a brooklyni teherautósofőr, aki megnyerte a Powerball lottó tavaly év végi, 298,3 millió dolláros jackpotját.

 

A lottótársaság közleménye szerint a december 26-i Powerball sorsolás 298,3 millió dolláros, azaz 83 milliárd forintos jackpotja New York történelmének második legnagyobb lottófőnyereménye volt.

 

Az 56 éves David Johnson épp beteg volt, mikor megvásárolta a lottószelvényét egy benzinkúton. Úgy döntött, hogy ennek ellenére dolgozni fog, hogy megkaphassa az ünnepekre járó fizetését.

 

Johnson a sorsolás után nem sokkal megtudta az egyik kollégájától, hogy a nyertes szelvényt ugyanott vették, ahol ő, de nem reménykedett túlságosan. “Én nem vagyok ilyen szerencsés.” – folyamatosan ez járt a fejében, és pár napig nem is ellenőrizte a szelvényét. 

 

Mikor visszament a benzinkútra, hogy beszkennelje a szelvényt, teljesen sokkot kapott a képernyőn megjelenő üzenettől: “NAGYNYERTES”. “Úristen! Atyaég! – kiabáltam össze-vissza, és ugráltam fel-alá a boltban.” – nyilatkozta a szerencsés nyertes a nyeremény átvételekor. 

 

 

Azóta Johnson élete teljesen megváltozott. “Még enni sem tudok. Elkezdek enni, de nem bírok. Nagyon örülök.” – áll az általa kiadott sajtóközleményben.

 

A nyertes számok az 5-25-38-52-67 + 24 voltak - Johnson nem saját maga választotta őket, gépi számokkal játszott. A férfi nem életjáradékként, hanem egy összegben kérte a nyereményt, így az adók levonása után 114.091.248 dollárt utalnak át a számlájára. 

 

Johnson – aki 16 évesen Jamaicából érkezett az USA-ba – saját elmondása szerint mindig a Mega Millions, Powerball és a New York Lotto játékokon játszik, mert „Ha nyerek, valami nagyot akarok nyerni”.

 

Most azonnal felmondott a munkahelyén, és egy piros Porsche-val szemezik – „Gazdag vagyok. Nem kell dolgoznom többé.” – nyilatkozta. Tervei között szerepel még egy nagyobb ház vásárlása Brooklyn deli részén, valamint egy út Jamaicába. Eddig még azonban állítólag csak a számlái kifizetésére használt fel a nyereményből. „Az igazat megvallva, még nem vettem semmit. Tényleg. Csak kifizettem a számláimat, meg ilyenek. Még nem is voltam vásárolni.” – vallotta be.