Nevada szerencsejáték bevételei elérték az 1 milliárd dollárt

2012-03-12
Három éve most januárban volt rá először példa, hogy a nevadai kaszinók több, mint 1 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el egyetlen hónap alatt, azonban az elemzők az ünneplés megkezdése előtt még látni akarják a februári adatokat is.

 

 

Egy naptárváltoztatás miatt, melynek köszönhetően a kínai Újév ünnepe januárra esett, a nevadai kaszinók 18,4%-os növekedéssel, több, mint 1,038 milliárd dollárt bevételt értek el. Legutóbb kereken 40 hónapja, 2008. szeptemberében könyvelhettek ilyen jó hónapot.

 

A Las Vegas Boulevard déli részén – a The Strip-en -  sorakozó kaszinókban 29%-kal, több, mint 623,5 millió dollárra emelkedtek a játékbevételek. Ebből 365,2 millió dollár asztali játékokból (baccarat, blackjack, kocka, rulett, stb.) származott – ez rekord az állam történetében.

 

A baccarat minden idők második legjobb hónapját könyvelhette el a bevételek tekintetében – ezt a játékot különösen kedvelik a kínai Újév ünneplésére érkezett pénzes vendégek. A kaszinók több, mint 194,1 millió dollárt gyűjtöttek be a baccarat játékosoktól, ez 199%-os növekedés – a fogadási érték 1,6 milliárd dollár volt, itt 163,3%-os a növekedés.

 

A blackjack-ből és kockából származó bevétel 12%-kal, illetve 4,2%-kal esett, azonban a ruletté 27,8%-kal nőtt.  A kisebb játékok, mint a minibaccarat és spotfogadás, nagyságrendileg 30%-os növekedést értek el.

 

A nevadai Szerencsejáték Felügyelet által csütörtökön közzétett adatok szerint a The Strip-en kívüli területek is növekedést mutatnak. 2007 szeptembere óta most először fordul elő, hogy Clark megye minden területe bevétel növekedést ért el. 

 

Clark megye szerencsejáték bevételei januárban összesen 925,5 millió dollárra rúgtak, ez 21,6 százalékos növekedés. A The Strip mellett kétszámjegyű százalékos növekedést tudhatnak magukénak a belvárosi (13,7%) és az észak las vegas-i (15,6%) kaszinók is.

 

A szerencsejáték elemzők azonban még nem ünnepelnek, előbb látni akarják a februári adatokat is. „Ezeket az erős januári adatokat fenntartással kell kezelni,  mivel a kínai Újév erősen besegített.” mondta Rachael Rothman, a Susquehanna International szerencsejáték elemzője.  Ennek ellenére nehéz ignorálni a Strip összbevételét, mely szerint a valaha volt negyedik legjobb hónap volt a januári. 

 

Michael Lawton kutatási elemző szerint, a The Strip szerencsejáték bevételei még a baccarat nélkül is 2,8%-os növekedést mutatnak. A Nomura Securities szerencsejáték elemzője, Harry Curtis elmondta, hogy a januárban a kaszinók által baccarat-ből beszedett 194 millió dollár majdnem annyi, mint amit az előző év januárjában és februárjában összesen elkönyvelhettek (200 millió USD). “Ha két hónap összesített számait nézzük az ünnep miatt, ez a szám még akkor is bátorító.”- jegyezte meg.