Németh Krisztián kihagy két vb-selejtezőt

2013-02-23
A válogatott futballista a holland bajnokságban sérült meg, az egyik bokája kétszer akkora, mint a másik.

 

 

Legkorábban áprilisban léphet újra pályára Németh Krisztián, a holland Roda magyar válogatott labdarúgója, így biztosan nem játszhat a két márciusi világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

 

A 24 éves csatár a magyar szövetség honlapjának úgy nyilatkozott, hogy „nem egy könnyebb sérülésről van szó, a külső bokaszalag elszakadt, és egy másik szalag is részlegesen beszakadt”.

 

„Az egyik bokám jelenleg kétszer akkora, mint a másik. Legkorábban áprilisban térhetek vissza, szinte csak a bajnokság hajrájára. Erőt ad viszont, hogy többször is visszajöttem már hasonló sérülésekből” - mondta Németh, aki a rehabilitációra hazautazott, mert azt szerette volna, hogy Halmai Tamás, a válogatott fizioterapeutája vegye kezelésbe.

 

Németh Krisztián február 10-én szenvedett bokasérülést az Ajax Amsterdam elleni holland bajnoki találkozón.

 

A magyar válogatott március 22-én Romániát fogadja - jelen állás szerint zárt kapuk mögött - a Puskás Ferenc Stadionban, majd négy nappal később Törökországban lép pályára. Egervári Sándor szövetségi kapitánynak a csatárposzt betöltése gondot okozhat, ugyanis Németh Krisztián mellett Szabics Imre játéka is kérdéses.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,