Német játékos nyert 14 milliárdot az Eurojackpoton

2013-04-15
A német lottózás történetének eddigi legnagyobb nyereményét, 46 millió eurót (13,8 milliárd forintot) kasszírozza egy harmincas éveiben járó férfi, aki valószínűleg még nem is tudja, mekkora szerencse érte.

 

 

A hesseni férfivel a lottótársaságnak ugyan még nem sikerült felvennie a kapcsolatot, de ügyfélkártyája alapján sikerült őt beazonosítaniuk. A társaság vasárnap annyit nyilvánosságra hozott, hogy a szerencsés játékos a Rajna-Majna-vidéken él és harmincas éveinek közepén jár, személyazonosságát azonban szigorúan titokban tartják.

 

A férfi egyedül találta el a hét nyerőszámot az Eurojackpot elnevezésű játékban, amelyet 14 európai országban játszanak. A mostani nyertes számokat péntek este Helsinkiben húzták ki.

 

A lottótársaságnál egyelőre nem biztosak abban, hogy a nyertes tud-e arról: egyedül ő találta el mint a hét számot. "Lehet, hogy már észrevette" - mondta Dorothee Hoffmann, a Lotto Hessen elnevezésű társaság szóvivője vasárnap. Ha a nyertes addig nem jelentkezik, a társaság a hét elején telefonon mindenképpen értesíti.

 

A szóvivő hozzátette, hogy a nyertesnek nincs más dolga, mint várni a pénzre, és jól meggondolni, mire költi el. A legfontosabb tanács ugyanakkor az, hogy a férfi tartsa titkokban nyereményét és nyisson másik bankszámlát, bankszámlákat is.

 

A rekordnyeremény összege egészen pontosan 46 millió 79 ezer 338,80 euró. Az eddigi német lottórekord a 6 a 45-ből elnevezésű játékban született: 2006-ban egy akkor 41 éves betegápoló 37,7 millió eurót nyert.


Forrás: MTI/Inforadio