Nemek párharca a szerencsejátékokban

2012-08-31
Több meglepő eredmény is született azon a nemrégiben készült felmérésen, mely a nők és a férfiak szerencsejáték szokásainak különbségét vizsgálta.

 

A Liveroulette szerencsejáték portál a három legnépszerűbb játék – a baccarat, a blackjack és a rulett – adatait elemezte, hogy megtudja, hogy szeretnek egyik illetve másik nem képviselői játszani.

 

A tanulmány adataiból az látszik, hogy jóval több férfi játszik ezekkel a játékokkal, mint nő. Azonban annak ellenére, hogy az oldal felhasználóinak 82 százaléka férfi, mégis a nők töltenek több időt játékkal. A hölgyek egy átlagos hónapban 9 órát, míg a férfiak csupán 6 és fél órát játszanak a portálon. 

 

Ugyanakkor a nők sokkal óvatosabban költekeznek, ők átlagosan 67 fontot töltenek fel a játékportálon vezetett számlájukra, szemben a férfiak 94 fontjával. Ennek eredményeként a lányok átlagosan harmadával kevesebbet veszítenek (221,66 font) havonta, mint az erősebbiknek mondott nem (309,12 font).

 

A 29 éves átlagéletkorú hölgyek és a 33 éves átlagéletkorú férfiak egyvalamiben nagyon hasonlítanak: mindkét nem képviselői leginkább rulettezni szoktak a portálon. A férfiak 49, a nők 62 százalékának ez a kedvenc játéka, második a blackjack (férfiak 33%, nők 27%), harmadik pedig a baccarat (férfiak 18%, nők 11%).