Nem vállalta a nyilvánosságot a hatodik legnagyobb lottójackpot nyertese

2014-05-07
Felvette nyereményét a lottótörténelem hatodik legnagyobb jackpotjának nyertese, de nem vállalta a nyilvánosságot – ezt szerencséjére megtehette, hiszen Maryland aközé a hat USA tagállam közé tartozik, ahol nem kötelező a nyertesek személyazonosságának nyilvánosságra hozatala.

 

A március 18-i Mega Millions sorsolás 414 millió dolláros jackpotját - mely a játék történetének harmadik, a lottótörténelem hatodik legnagyobb nyereménye volt – két szelvénnyel nyerték meg. 

 

Az egyik nyertes szelvény tulajdonosa, egy floridai pár, április végén jelentkezett nyereményéért, és az ottani szabályok szerint annak rendje-s-módja szerint be is mutatkozott a nyilvánosság előtt. 

 

A marylandi nyertes egészen mostanáig várt, pedig az ő helyzete jóval könnyebb, hiszen az állam jogszabályai lehetővé teszik, hogy a nyertesek anonimek maradjanak, és ő élt is ezzel a lehetőséggel. A lottótársaság így csupán annyit közölt róla, hogy a játékos nem gépi számokkal, hanem saját számokkal játszott.

 

A szerencsés nyertes az egyösszegű kifizetést választotta, így az adók levonása után 76,4 millió dollárt (16,8 milliárd forintot) tehet zsebre. Az állam is jól járt, hiszen a nyeremény 10,1 millió dollár adóbevételt jelent az államkincstár számára. Örülhet annak az italboltnak a tulajdonosa is, ahol a nyertes szelvényt vásárolták, hiszen 100 ezer dollár bónuszt kap a lottótársaságtól. A bolt tulajdonosa, Jay Jhala elmondta, hogy nem tudja, ki nyerte meg az összeget, de nagyon örül neki, hogy pont nála vásárolta meg a szelvényt. A boltban már többször is adtak el szerencsésnek bizonyuló szelvényeket, de ekkora nagy nyeremény még nem volt náluk.