Jelentkezett, de nem fedi fel magát az EuroMillions lottó nyertese

2012-08-11
Már jelentkezett is az angol lottónyertes a Camelot angol lottótársaság nagynyertes vonalán a BBC tudósítója szerint.


A szokásos ellenőrzések után a nyertes lottószelvény tulajdonosa már hétfőn megkaphatja nyereményét. Az angol törvények szerint jövedelemadó nem terheli a nyereményét, így a teljes összeget megkaphatja, amint kinyitnak a bankok.

Semmilyen részletet nem árultak el eddig a nyertesről, sem arról, hogy hol vásárolták a rekordnyereményt érő szelvényt. Azt sem tudjuk, hogy csoportosan lottózók nyertek, vagy egy személy örülhet a hatalmas összegnek.

Érdekes módon a 190 millió euró az EuroMillions játék eddigi legmagasabb nyereménye a páneurópai fizetőeszközben mérve, ám fontban számolva csak a második legnagyobb. A tavalyi 185 millió eurós plafon ugyanis 161 millió fontot jövedelmezett akkori árfolyamon az Ayrshire-ben élő Colin és Chris Weir-nek . A mostani összeg viszont csak 148,6 millió fontra volt elegendő, így "csak" a második legnagyobb angol nyereményről beszélhetünk.

Az angol Nemzeti Lottótársaság szóvivője így nyilatkozott: "Nagyon várjuk, hogy köszönthessük a szelvény tulajdonosát milliomos klubbunkban, melynek már 2900 lottónyertes tagja van."

Csak 2012-ben ez a hetedik olyan Euromillions jackpot, amit az Egyesült Királyságból nyertek meg.

Egy korábbi, júniusi nyertes nem siette el ennyire, hogy jelentkezzen a vagyonáért. Június 8-án 63,8 milliót nyert valaki Stevenage & Hitchin körzetéből, de vagy nem találja a szelvényét, vagy nem vette észre, hogy nyert, mindenesetre december 5-ig jelentkezhet a nagyjából 23 milliárd forintjáért. Késlekedése 5%-os banki kamattal számolva máris 191 millió forint veszteséget termelt neki a két hónap alatt.

Úgy látszik, a mostani nyertes nem akar hasonló veszteséget szenvedni, ezért cselekedett ilyen gyorsan.