Nem tartalékolhat a Pick Szeged

2014-05-15
Juan Carlos Pastor, az EHF Kupa négyes döntőjére készülő Pick Szeged spanyol vezetőedzője szerint szombaton a házigazda Füchse Berlin elleni elődöntőben nem lehet tartalékolni a másnapi mérkőzésre.

 

"Mindig csak a következő meccs számít, ezért tulajdonképpen rögtön egy döntővel kezdünk" - mondta az európai szövetség (EHF) honlapjának a spanyol válogatottat 2005-ben világbajnoki diadalra vezető tréner, aki úgy vélte, éppen emiatt nem szabad tartalékolni, mivel nincs javítási lehetőség.

 

A kézilabdázóival péntek délelőtt Berlinbe repülő Pastor szerint kifejezetten kedvező csapata számára, hogy a sorozat négyes tornája előtt rendezték a magyar bajnokság fináléját, mert így igazi tétmeccsekkel készülhettek a berlini próbatételre.

 

A Tisza-partiaknak ugyanakkor nem sikerült jól a főpróba, ugyanis két sima meccsen alulmaradtak a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekelt Veszprémmel szemben.

 

A szakember kiemelte, az EHF Kupa második négyes döntőjének rangját és magas színvonalát jól mutatja, hogy négy olyan csapat találkozik egymással, amelyek a Bajnokok Ligájából került át.

 

"Olyan csapatnál vagyok, amely folyamatosan fejlődni szeretne az elkövetkezendő években. Amit a szezon elején kitűztünk, azt elértük, de még hátravan két meccs" - mondta Pastor, aki hozzátette, a sérült Jonas Kdllman ugyan hiányozni fog, mert védekezésben és támadásban is fontos szerepet töltött be az együttesben, pótlását pedig játékosainak csapatként kell megoldaniuk.

 

A Pick Szegednek nem lesz könnyű dolga, mivel éppen a legerősebbnek tűnő együttesse, a házigazdákkal kell megküzdeniük a fináléba kerülésért a tízezer szurkoló befogadására alkalmas berlini Max-Schmeling-csarnokban. A két gárda eddig egyszer találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, méghozzá az előző szezon BL-csoportkörében: akkor a Füchse Berlin 29-22-re nyert Szegeden, hazai pályán pedig 29-24-re diadalmaskodott.

 

Érdekesség, hogy a férfi EHF Kupa legutóbbi tíz kiírását német csapatok nyerték, azaz ezt a sorozatot szakíthatja meg a Szeged, amennyiben az elődöntőben legyőzi esélyesebb riválisát. A találkozón norvég bírópáros fújja majd a sípot.

 

A másik ágon a francia Montpellier és a román HCM Constanta találkozik egymással.

 

A program:

szombat:

elődöntő:

Füchse Berlin (német)-Pick Szeged 14.35

HCM Constanta (román)-Montpellier (francia) 17.15

 

vasárnap:

bronzmérkőzés 13.00

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,