Nem találták Erősséket, vége a keresésnek

2013-05-23
Nem találják Erőss Zsoltot és Kiss Pétert, a két hegymászó eltűnt a Kancsendzöngán – olvasható Kollár Lajos blogbejegyzésében.

 

Az expedíciónak pénteken el kell hagyni az alaptábort, a hegyről még koreai mászókat próbálnak menteni – az eltűnt magyaroknak viszont nyomuk sincs, ez pedig arra utal: nincs már remény, Erőss Zsolt és Kiss Péter is a Kancsendzöngán vesztette életét.

„Most is vannak fenn sherpák kutatni és a koreait is menteni. Ha a sátrakban nem voltak, rádión nem jeleztek, látni nem lehet őket a négyes tábor feletti csúcsrészeken sem, akkor ott vége! 23-a van, ennyi időt nem lehet kint tölteni 8000 méteren, úgy legyengülve pláne.

Ebbe bele kell törődni. Ugyanott folyik még egy közös mentés, a koreai csapat 2 serpája és egy mászója van komoly bajban. Zsoltékat meg kellene találják, ha élnek, de nyomuk sincs! Közös az érdek, de nem találják. A koreaiak a négyes egyik sátrában vannak! Onnan kell őket lementeni! Ők még élnek! Még!

Holnap reggel el kell hagyjuk az alaptábort, itt a monszun a sarkunkban. 5-6 nap múlva érünk Kathmanduba.” - írja Kollár Lajos az expedíció blogján.

 

Már a felesége sem reménykedik

A SportKlub Dodzsem című műsorában Sterczer Hilda, Erőss Zsolt felesége – maga is hegymászó, aki 2008-ban házasodott össze párjával, lányuk, Gerda 2009-ben, fiuk, Csoma pedig 2011-ben született meg – nyilatkozott, és elmondta, hogy szinte biztos benne, hogy nincs már remény, férje meghalt, nincs esély.

  

 

A tragédiáról részletesen korábbi cikkünkben olvashat.

 

Címkék: sportesemény,