Nem született gól a japán-görög meccsen

2014-06-20
A görögök hősiesen védekeztek emberhátrányban, a japánok pedig hiába támadták végig a második félidőt, a vége 0-0.

 

A görögök szokásukhoz híven a védekezésre fektették a hangsúlyt, ennek megfelelően a japánok futballoztak fölényben, de nem találták a rést riválisuk hátsó alakzatán. A félidő végén aztán nehéz helyzetbe került az európai gárda, ugyanis Katsouranist második sárga lapját követően kiállította a játékvezető.

 

A fordulást követően is a japánok irányítottak, de nem tudtak nagy helyzetet kidolgozni. A görögök csak egyszer, egy szöglet után veszélyeztettek Gekas fejesével. A hajrában a japánok óriási nyomás alá helyezték a görögöket, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak, így az eredmény nem változott.

 

A döntetlennel mindkét gárda megszerezte első pontját a tornán, a zárófordulóban a japánok a kolumbiaiakkal, a görögök pedig az elefántcsontpartiakkal találkoznak. Ennek az eredménynek köszönhetően a kolumbiaiak biztosították helyüket a nyolcaddöntőben.

 

C csoport, 2. forduló:

Japán - Görögország 0:0

Natal, 37 ezer néző, v.: Joel Aguilar (salvadori)

kiállítva: Katsouranis (38.)

sárga lap: Haszebe (12.), illetve Katsouranis (27., 38.), Szamarasz (55.)

 

Japán:

Kavasima Ejdzsi - Ucsida Acuto, Josida Maja, Nagatomo Juto, Konno Jaszujuki - Haszebe Makoto (Endo Jaszuhito, a szünetben), Jamagucsi Hotaru, Honda Keiszuke, Okazaki Sindzsi - Okubo Josito, Oszako Juja (Kagava Sindzsi, 57.)

 

Görögország:

Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, José Holebasz - Joannisz Fetfacidisz (Jorgosz Karagunisz, 41.), Jorgosz Katsouranis, Jannisz Maniatisz, Panagiotisz Kone (Dimitrisz Szalpingidisz, 81.), Jorgosz Szamarasz - Konsztantinosz Mitroglu (Teofanisz Gekasz, 35.)

 

I. félidő:

38. perc: egy kontrát vezetett volna a japán csapat, Katsouranis azonban rossz ütemben csúszott oda Haszebének, amiért megkapta a második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,