Nem sikerült megtörni az átkot - vereség Norvégiától

2012-11-15
A Puskás Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen csak néhány percre élénkült meg a magyar válogatott, 2-0-ra nyert Norvégia.

 

Nem szakadt meg a magyar labdarúgó-válogatott norvégok elleni, 31 éve tartó nyeretlenségi sorozata, mivel szerdán 2-0-s vereséget szenvedett északi riválisától a Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

 

A hazai kaput Király Gábor védte, aki 87. alkalommal szerepelt a válogatottban, így megelőzte a kapusok rangsorában Grosics Gyulát. Az 1860 München légiósánál többször csak Bozsik József (101) és Fazekas László (92) húzhatta magára a címeres mezt. Egervári Sándor szövetségi kapitány újoncot is avatott Guzmics Richárd személyében.

 

A magyar szurkolók a Himnusz alatt egy „Köszönjük az idei évet!” feliratú molinóval köszöntötték a nemzeti csapatot, amely az első negyedórában nem tudott komoly helyzetet kialakítani, Király felívelései ráadásul a támadó harmadban rendre a norvégokhoz kerültek.

 

Az első kapura lövést is a vendégek jegyezték, gól azonban ebből nem lett, mert Király nagyot védett. A félidő hajrájában azonban már a kapus sem segíthetett, így az összességében veszélyesebben futballozó norvégok vonulhattak előnnyel a szünetre.

 

A folytatásban Egervári Sándor szövetségi kapitány negyedóra után hármas cserével igyekezett frissíteni a magyar csapaton, a második játékrész elején ugyanis a vendégek egyértelműen fölényben voltak. Ezt követően kicsit megélénkült a hazaiak játéka, s 10-12 perc erejéig sikerült nyomás alá helyezniük a norvég kaput. A vendégek aztán a hajrá kezdetén eldöntötték a mérkőzést.

 

Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés után az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a norvég válogatott, a magyar csapatnak csak felvillanásai voltak.

 

„Bután futballoztunk, többet kellett volna a talajon játszanunk, de nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Remélem, a tavaszi mérkőzéseken jobb futballt tudunk majd bemutatni” - tette hozzá a szakember.

 

A magyar válogatottnak az idén ez volt az utolsó mérkőzése, tétmeccsen legközelebb március 22-én, a románok elleni világbajnoki selejtezőn lép pályára Budapesten.

 

Eredmény:

Magyarország-Norvégia 0-2 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 16 ezer néző, v.: Marijo Strahonja (horvát)

gólszerzők: Nielsen (38.), Abdellaoue (79.) 

sárga lap: Szalai (51.), Juhász (70.), illetve Forren (87.)

Magyarország:

Király - Vanczák (Pátkai, a szünetben), Korcsmár, Juhász (Guzmics, 74.), Kádár - Pintér (Elek, 60.), Varga, Hajnal - Koman (Koltai, 59.), Szalai (Németh, 69.), Dzsudzsák (Szabics, 59.)

Norvégia:

Jarstein - Högli, Hangeland, Forren, Hedenstad - Braaten (Reginiussen, 90.), Henriksen (Berisha, 62.), Nordtveit (Eikrem, a szünetben), Jenssen (Konradsen, 84.), Nielsen (Parr, 62.) - Söderlund (Abdellaoue, 77.)

 

I. félidő:

38. perc: Braaten tört be nagyon erőszakosan a magyar 16-oson belülre a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből Király mellett középre gurított, ott a norvégok újonca, Nielsen érkezett, s öt méterről a kapu közepébe passzolta a labdát (0-1).

 

II. félidő:

79. perc: A cserejátékos Abdellaoue két perccel pályára lépése után remek labdát kapott középen, 16 méterre a magyar kaputól, két csellel lövőhelyzetet teremtett magának a tétovázó védők között, majd laposan a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

 

Forrás: MTI

 

Még több focihír itt

 

Címkék: labdarúgás,