Nem keverte meg a paklit a kaszinó – nem kell kifizetnie a nyereményt

2014-06-23
Egy New Jersey-i bíróság úgy döntött, hogy az Atlantic City-i Golden Nugget kaszinónak nem kell kifizetnie azt az 1,5 millió dollárt, melyet úgy nyert egy csapat baccarat játékos, hogy rájöttek, nincs megkeverve a kártyapakli.

 

A kaszinó beperelte a 14 játékost, hogy visszaszerezze tőlük a már kifizetett nyereményt és a náluk lévő zsetonokat; a játékosok pedig ellenpert indítottak illegális fogva tartás miatt. 

 

Pár nappal ezelőtti döntésében James Isman bíró engedélyezte, hogy a kaszinó visszavegye azt a több, mint 500 ezer dollárt, melyet már kifizetett a játékosoknak, mivel véleménye szerint a 2012. áprilisában lejátszott mini-baccarat játék a kaszinó szabályai értelmében szabálytalanul zajlott, mivel nem volt megkeverve a kártyapakli.

 

A Gemaco Kansas City-beli kártyagyár a bíróságon elismerte, hogy hibázott, mikor keveretlen paklit szállított le a kaszinónak, a Golden Nugget ügyvédje azonban úgy nyilatkozott, hogy a két cég közötti titoktartási megállapodás miatt többet nem közölhetnek. 

 

Felismervén, hogy a kártyák egy adott mintát követve jönnek, 14 játékos 1,5 millió dollárt, tehát nagyjából 336 millió dollárt "nyert". Miután észrevették a hibát, több játékos 10 dollárról gyorsan 5.000 dollárra emelte a tétet. Kilenc játékos 558.900 dollár értékű zsetont készpénzre tudott váltani, de további 977.800 dollár értékű maradt még náluk. 

 

A játékosok most egyébként a fejüket verhetik a falba, hiszen egy két évvel ezelőtti előzetes bírósági döntést követően a Golden Nugget tulajdonosa, Tilman Fertitta eredetileg felajánlotta, hogy kifizeti a vitatott nyeremény fennmaradó részét, a játékosok azonban elutasították az egyességet, és további kártérítést követeltek.

 

„Isman bíró ítéletében teljes mértékben felmentett bennünket. Figyelemre méltó, hogy a nagylelkű ajánlatot a játékosok és ügyvédeik állhatatosan visszautasították, és önző módon többet akartak, mint a nyeremény. Ahelyett, hogy elsétáltak volna az 1,5 millió dolláros nyereménnyel, a játékosoknak most vissza kell adniuk a Golden Nuggetnek az összes zsetont. Vannak nyilvánvaló tanulságok, melyeket mindkét félnek le kell vonnia az esetből. Sajnos a játékosoknak ez több, mint 1,5 millió dollárjába került.” - áll a Golden Nugget közleményében.

 

A játékosok ügyvédje nem nyilatkozott az ügyben…

 
Címkék: kaszinó,