Nem kérnek az amerikaiak a sportfogadásból?!

2016-01-29
Egy új felmérés szerint az amerikaiak közel kétharmada ugyan nem tartja erkölcstelennek a sportfogadást, azonban az állampolgárok fele ennek ellenére mégis azt szeretné, ha továbbra is törvényileg tiltanák azt.

 

A LifeWay Research által végzett közvélemény-kutatás megállapította, hogy a megkérdezettek 64%-a nem értett egyet azzal az állítással, hogy „erkölcsileg elítélendő sporteseményekre fogadni.” Csak a megkérdezettek 31 százaléka értett egyet ezzel a megállapítással, 5 százalékuk pedig tartózkodott a válaszadástól. 

Érdekes módon ez azonban nem jelent egyet azzal, hogy szeretnék is, ha Nevada államon kívül máshol is lehetne fogadni. A megkérdezettek közel fele (49%) ugyanis nem értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy „A sportfogadást országszerte legalizálni kellene”. Erre csak a felmérésben résztvevők 40%-a mondott igent, 11% pedig nem volt benne biztos, hogy mit is szeretne.

A számok még jobban közelítenek egymáshoz a napi fantázia sportok (DSF) esetén: a megkérdezettek 47%-a szerint a DSF-et legalizálni kellene, 46% ellenzi ezt, 7% pedig bizonytalan.

Ahogy az várható volt, a sportfogadás legalizálása mellett a férfiak nagyobb számban (50%) kardoskodnak, mint a nők (30%). Az sem különösebben meglepő, hogy a megkérdezettek közül a 18-34 éves korosztály többsége a legalizálás mellett van, az 55 évesnél idősebbek viszont csupán egyharmada támogatja az ötletet. 

 

Legjobban azok ellenezték a sportfogadás és a DSF legalizálását a megkérdezettek közül, akik valamilyen vallási közösség tagjai voltak. A keresztények 58%-a ellenzi a sportfogadás, 57%-as pedig a DSF legalizálását. Ennek ellenére csupán a keresztények 47%-a gondolja úgy, hogy a sportfogadás erkölcsileg elfogadhatatlan.

 

A LifeWay alelnöke, Scott McConell megjegyezte, hogy egyetlen demográfiai csoportban sem voltak többségben azok, akik erkölcstelennek tartották volna a sportfogadást. McConnel szerint „érdekes helyzet, hogy több amerikai akar valamit törvénytelennek tartani, mint ahányan erkölcstelennek tartják azt.”

 
Címkék: sportfogadás,