Nem kell lelkesedni!

2012-05-18
A Szerencsejáték Szövetség közleményben üdvözölte a szerencsejáték törvény legújabb módosításának tervezetét. Szerkesztőségünk szerint a helyzet eltér a leírtaktól.

 

Igaz, hogy ilyen rendszer sehol sincs Európában, de ettől még nem kell azt egy nagyon korszerű és modern rendszernek látni. Kötelező játékos regisztráció nélkül ugyanis  játékosvédelmi funkcióval nem rendelkezik,  pénzügyi szempontból pedig  a korábbi rendszer is biztonságos és ellenőrizhető volt. 

 

Az  új rendszer üzemeltetése a korábbinál drágább lesz – az auditálás, a kommunikációs infrastruktúra kiépítése,  a szoftverfejlesztés és a kapcsolódási díj miatt - tehát az automaták jövedelemtermelő és adófizetési volumene a korábbi helyzethez képest csökkenni fog.

 

A kapcsolódási díj és az auditálási díj ismerete nélkül  még nem lehet megítélni az új szabályozás nyerteseinek személyét sem. 

 

Érdekes lesz  - amikor kiderül - az is, hogy ki rendelkezik elegendő automatával  (megfelelő partnereken keresztül ), és hogy ki tud  időben a piacra lépni. A szövetség információi ezen a területen éppúgy legendákon alapulnak, mint bárki másé; az informális ígéretekben pedig - az elmúlt időszak tapasztalatai alapján - olyan nagyon nem kellene bízni.

 

A piac újraépítésének is lesznek nehézségei - egyszerre sok új automatát kellene értékesíteni úgy, hogy hitelhez nem lehet jutni, továbbá a piac az elmúlt időszak recessziója miatt zsugorodott. Ráadásul csak a vhr megjelenése után fog  majd kiderülni, hogy ez engedélyezés hogyan működik a gyakorlatban.

 

Pesszimizmusunk ellenére azért reméljük, hogy a dolgok végül rendben megoldódnak…