Nem hajlandó kiköltözni szociális lakásából a lottómilliomos

2012-10-30
Egy lottómilliomos, aki pedig több házat is tudna venni nyereményéből, nem hajlandó kiköltözni az adófizetők pénzéből fenntartott szociális lakásból.

 

A legtöbb ember, ha megnyeri a lottófőnyereményt, egyből elkezd költekezni, luxus sportkocsit és óriási házat vásárol. Azonban a mi emberünk továbbra is abban a szociális lakásban él Stroudban, ahol az óriási vagyon megnyerése előtt, tehát annak ellenére, hogy többszörös milliomos, tulajdonképpen továbbra is részben az adófizetők pénzéből él. 

 

Bár Stroud környékén több, mint 3200 olyan ember vár lakásra, akinek nincs annyi pénze, hogy saját otthont vásároljon, a lottómilliomos a szabályok értelmében nem költöztethető ki erőszakkal, és nem kényszeríthető arra, hogy saját lakást vegyen.

Miután a kormánnyal való egyeztetés során azt a javaslatot kapták, hogy szüntessék meg az örökbérleteket, a megyei tanácsnokok most felülvizsgálják a szociális lakások kiutalásának rendszerét. A javaslat szerint azok a bérlők, akiknek a bruttó jövedelmük 60.000 font felett van, a továbbiakban nem lennének jogosultak a szociális lakásokra.