Nem fizették ki a 13 milliárd forintos nyerőgép nyereményt!

Több mint 13 milliárd forintot nyert félkarú játékautomatán egy svájci férfi Ausztriában, amit nem akarnak kifizetni neki.

A Casinos Austria lánc Bergenzben üzemelő kaszinójában a vezetőség 70 eurót és ingyen ebédet ajánlott fel a mesés nyeremény helyett, mivel azt állítják, szoftver hibáról van szó.

A 26 esztendős Behar Merlaku a bregenzi kaszinóban múlatta az időt, amikor megütötte a főnyereményt. Bár a pénzbedobós automata csak 4 egyforma gyümölcsöt dobott ki a szükséges 5 helyett, a gép villogni és csengeni kezdett, majd kiírta a jackpotot a képernyőre.

Miközben Behar elindult a kassza felé már maga előtt látta, miként fogja hátralévő életét milliomosként leélni, de a kaszinó vezetősége nem volt hajlandó odaadni neki a pénzt. Nevetségesen alacsony kártérítési összeget és ingyen ebédet ajánlottak neki, amit Behar elutasított.


Az Austrian Times című lapnak a férfi úgy nyilatkozott, hogy az eset óta nem tud rendesen aludni, képtelen elfogadni, hogy nem kaphatja meg nyereményét. Elmondása szerint életében már sok kaszinóban játszott, és ismeri a dolgok menetét, és nem érdekli, hogy a jackpotot a gép szoftverhibából hozta ki számára. Most pert indít az ügyben, mivel ügyvédei szerint megilleti őt a pénz, amit a játék automata jelzett neki. Mivel az eset precedens értékű lehet, valószínű, hogy a szerencsejáték-ipar fontosabb szereplői is figyelemmel követik a per alakulását.


A kaszinó minden felelősséget a gép gyártójára akar terhelni, sőt egy osztrák törvénnyel példálóznak, amely szerint a jackpot nem lehet több 2 millió eurónál (kb. 600 millió forint). Bergen kapott egy levelet, miszerint az egyik kaszinó alkalmazott állította el véletlenül a jackpot összegét. "Ez sem az én hibám" nyilatkozott Behar. "Az eset óta teljesen kikészültem. Állandóan a jackpoton jár az eszem, nem tudok aludni sem. Nem fogom feladni a harcot, nem fogadom el, amit állítanak."