Nem csak a magyar piacot nem szereti a Ladbrokes

2015-01-06
A 2014-es év áttekintése után az angol Ladbrokes sportfogadó iroda úgy döntött, hogy a korábbiak mellett más, európai országból is kivonul. Január elsejétől nem fogad el téteket Finnországból, Portugáliából és Oroszországból.

Ezek az országok felkerülnek arra a most már 68 igazgatási terület nevét tartalmazó listára, ahonnan nem fogadnak el forgalmat. A szolgáltató azután döntött így, hogy megvizsgálta a fent említett 4 ország online szerencsejáték szabályozását, valamint figyelembe vették helyi tanácsadók véleményét is. A cég 2014-ben hasonló okok miatt vonult ki a magyar, a kanadai, a norvég és a svájci piacról is.

 

A most „elhagyott” négy országban jelenleg zajlik a szerencsejáték szabályozás újraszervezése, azonban arról a Ladbrokes szóvivője nem nyilatkozott, hogy szándékukban áll-e visszatérni, amennyiben ezeken a területeken lehetővé válik a legális működés. Kanadai kivonulásukkor azonban azt mondta, hogy jogi képviselőik tanácsára inkább a nagyobb piacokra szeretnének koncentrálni, pl. Ausztráliára, Spanyolországra és Belgiumra, no meg persze az Egyesült Királyságra és Írországra, ahol forgalmuk nagy része keletkezik.

 

Az orosz kormány a múlt hónapban kelt intézkedése szerint az orosz Állami Távközlési Hatóság bírósági végzés nélkül blokkolhat internetes oldalakat. Portugália és Románia 2015-ben készül az új online szerencsejáték szabályozásának megalkotására, Finnország pedig kijelentette, hogy a finn piacon csak a monopóliumban lévő szerencsejáték cégek érvényesülhetnek.

 

A Ladbrokes-nak nemcsak a nagy piacokra, de új ügyvezetőjének megtalálására is koncentrálnia kell most, hiszen a jelenlegi vezető, Richard Glynn, miután majdnem öt évet töltött posztján, nemrég bejelentette, hogy az év során el szeretne köszönni a cégtől.