Nem bírt a félamatőr északírekkel a magyar bajnok

2014-07-16
A Debrecen gól nélküli döntetlent játszott az északír Cliftonville vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

 

A BL selejtezőjében legutóbb 2000-ben tudott győzni egy északír csapat, azóta nem, és ez a sorozat most sem szakadt meg, párharcot pedig 1984 óta nem nyert a sorozatban. A visszavágót jövő hét kedden rendezik Debrecenben.

 

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Cliftonville (északír)-Debreceni VSC 0-0

Belfast, 3000 néző, v.: Ribeiro Soares Dias (portugál)

sárga lap: Donnelly (51.), illetve Korhut (78.)

 

Cliftonville:

Devlin - Cosgrove, Flynn, McGovern, Seydak (McMullan, 83.) - Curran, Catney, Scannell, Johnston, Donnelly (Garrett, 63.) - Gormley

 

Debreceni VSC:

Novakovic - Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut - Jovanovic (Zsidai, 85.), Se. Bouadla, Varga J., Bódi (Mihelic, 79.) - Sidibe, Tisza (Seydi, a szünetben)

 

Bátran kezdett az északír csapat, amely az első negyedórában három nagy helyzetet is kihagyott. Ezt követően a Debrecen fokozatosan átvette a játék irányítását, azonban komoly lehetőséget nem tudott kialakítani a rivális kapuja előtt. A folytatásban is a magyar bajnok játszott fölényben, ekkor már vezetett egy-két ígéretes akciót, de a gól csak nem jött össze, igaz, egyszer a keresztléc mentette meg a Cliftonville-t, amely így kivédekezte a meccset.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,