Nem bánja, hogy lemondott az 1 millió dolláros lottószelvényről

2018-07-06
Egy kansasi férfi visszaadta azt az 1 millió dollárt érő lottószelvényt, amit egy vevő felejtett az üzlet pultján.

 

Kal Patel, akinek a szülei tulajdonában van a Pit Stop elnevezésű kisbolt, visszaadott egy nyertes lottószelvényt egy régi vevőjüknek, miután sikerült kinyomozni, hogy hol találja őket. “Jó tett helyébe jót várj, a rosszak viszont megbosszulják magukat.” – mondta később. “Jó érzés volt, hogy megtaláltam a szelvényt és a tulajdonosait is.”

 

A nyertes - aki úgy döntött, hogy nem vállalja a nyilvánosságot - három szelvényt vett egy közeli boltban, később pedig a Pi Stopba ment be, hogy megnézze, nyert-e. A boltos leellenőrzött két szelvényt, a nyertes azonban a pulton felejtette a harmadikat.

 

Mikor a pultos, Andy Patel később megtalálta a szelvényt, és átfuttatta a számokat a gépen, látta, hogy 1 millió dollárt nyert vele valaki, felhívta Kal Patel-t. „Azt mondta hat nulla van a képernyőn” – mesélte Kal Patel, aki nem rokona Andy-nek. „Nem akartuk elhinni.”

 

 

Kal Patel felismerte a vevőt a pultos elmondása alapján, és tudta, hogy melyik környéken él. Elautózott arra, de nem találta meg a férfi házát. Visszament a boltba, aztán később úgy határozott, hogy még egyszer megpróbálja megkeresni a nyertest. Akkor meglátta a férfit és a testvérét, amint épp elhajtanak, és meg tudta állítani őket. “Megmutattam nekik a szelvényt, és mondtam, hogy nyertek.” – mesélte. “Mindketten elkezdtek remegni. Nem akarták elhinni.”

 

A barátai kicikizték Kal Patelt, amiért lemondott az 1 millió dollárról, de ő azt mondja, hogy nem akart élete hátralévő részében azzal a bűntudattal élni, hogy megtartotta a pénzt. „Jó érzés volt visszaadni nekik.” – mondta. „És a dicséret, amit mindenkitől kaptam emiatt, nagyon jólesett. Azt mondogatják, hogy ez a történet visszaadta az emberiségbe vetett hitüket.”

 

A KWCH híradása szerint egy ügyvédi iroda 1.200 dolláros csekket adott Kalnak a jócselekedete jutalmáért.