Nem adja fel, küzd a BL-elődöntőért a Fradi

2013-03-11
Elek Gábor vezetőedző szerint nem adja fel elődöntőbe jutási álmait a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, noha sérülések miatt nagyon tartalékos a csapat.

 

A zöld-fehéreknél Zácsik, Pena és Deáki eleve hiányzott szombaton a román Valcea elleni, dabasi mérkőzésről, ráadásul Tomori is betegen vállalta a játékot. Az első három középdöntős forduló után még százszázalékos, ám azóta két vereséget begyűjtött FTC abban az esetben jut tovább, ha a záró fordulóban több pontot szerez Zvenyigorodban, mint amennyit a Valcea otthon a Krim Ljubljana ellen, illetve ha nyer Oroszországban, és a Valcea legalább 15 góllal bizonyul jobbnak a Ljubljanánál.

 

"Nem adjuk fel! Győzni szeretnénk szombaton Zvenyigorodban, és majd meglátjuk, ez mire elegendő" - mondta a tréner a klub honlapján. Hozzátette: amit csapata eddig elért, arra nagyon büszke.

 

A másik magyar BL-érdekelt, a tavaly finalista Győr a címvédő Buducsnoszt Podgoricának sem kegyelmezett, a montenegrói fővárosban is győzött, így az egyik legnagyobb ellenfél már biztosan nem juthat négy közé.

 

A női BL-középdöntő záróforulójának programja:

I. csoport:

Győri Audi ETO KC-Randers (dán), szombat 16.00

Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 17.45

 

Az állás: 

1. Győr 10 pont

2. Larvik 6

3. Podgorica 3

4. Randers 1

 

II. csoport:

Zvezda Zvenyigorod (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat 14.00

Oltchim Valcea (román)-Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 18.00

 

Az állás:

1. Ljubljana 8 pont

2. Valcea 6 (131-122)

3. FTC 6 (136-143)

4. Zvenyigorod 0

 

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével és I. jelű kvartett győztese a II. csoport másodikjával találkozik.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,