Nehéz Eb-csoportban a pólóválogatott

2014-03-09
Rendkívül nehéz hatosba került a magyar férfi vízilabda-válogatott a július 14. és 27. között rendezendő budapesti Európa-bajnokság csoportsorsolásán.

 

Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő együttese Szerbiával, Németországgal, Horvátországgal, Franciaországgal és Spanyolország találkozik a csoportkörben.

 

A női együttes a görög, a holland és a brit gárdával került azonos négyesbe.

 

"Még a görögöket kaphattuk volna a németek helyett, akkor aztán a lehető legrosszabb sorsolás valósul meg" - értékelt a férfiak szakvezetője, aki úgy vélte, óriási küzdelem lesz a csoportelsőségért, és még az első háromba kerülni se lesz könnyű. Hozzátette, annak örül, hogy rögtön a spanyolokkal kezdenek.

 

Merész András vb-bronzérmes női csapata számára a legutóbbi Eb-n második görög együttes tűnik a legnehezebb riválisnak, de a britek legyőzése nem okozhat gondot, így a kieséses szakasz elérése szinte kötelező.

 

A csoportok győztesei közvetlenül az elődöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a legjobb négybe kerülésért. A legutóbbi Eb-n mindkét magyar csapat harmadik lett.

 

A budapesti Eb csoportsorsolásának eredménye:

férfiak:

A: Montenegró, Olaszország, Görögország, Románia, Oroszország, Grúzia

B: Szerbia, MAGYARORSZÁG, Németország, Horvátország, Franciaország, Spanyolország

 

nők:

A: Görögország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Nagy-Britannia

B: Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Franciaország

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,