Négyezer forintból több mint 8 milliót nyert egy Tippmixelő

2013-07-25
Egy zuglói fogadó érdemelte ki a 29. játékhét legügyesebb játékosa címet. Ezt úgy sikerült elérnie, hogy összeállított magának egy 10 eseményből álló szelvényt, amelyet 22 alkalommal is feladott, mindannyiszor 200 forintot kockára téve.

 

Mivel a kiválasztott összes esemény a megjósolt végkimenetellel zárult, a XIV. kerületben feladott ezen szelvények egyenként 367.000 forintos nyereményt eredményeztek, ami mindent összegezve 8.074.000 forintos kifizetést jelentett. A játékos a következő eseményeket párosítva „robbantott bankot”:

  • C. Berlocq - M. Bachinger H
  • Plzen - Zeljeznicar 1. félidő eredménye D
  • BATE Boriszov - Sahtar Karagandy 1. félidő eredménye D
  • Fola Esch - Dinamo Zagreb 1. félidő eredménye D
  • Dánia - Finnország: A mérkőzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz H
  • Kuba - Belize H
  • Cerezo Osaka - Sagan Tosu H
  • Slovan Bratislava - Ludogorec Razgrad H
  • Győr - Maccabi TA 1. félidő eredménye D
  • Cliftonville - Celtic: Mindkét csapat szerez gólt: igen (H) vagy nem (V) V

 

A Győr – Maccabi Tel Aviv BL-selejtezős párharc első összecsapása nem csupán a hihetetlen összegű nyereményt bezsebelő fogadó fantáziáját mozgatta meg, hanem sok másik tippmixelőét is. Ezt a legnépszerűbb események rangsora – amely összeállításakor a kiegészítő fogadások adatait is figyelembe vettük – támasztja alá leginkább, lévén a zöld-fehérek első BL szereplésére összesen 145.509 fogadás érkezett. Egy svéd bajnoki, a Helsingborg – Öster csata zárt a második helyen 93.033 megkötött fogadással, míg a BATE Boriszov – Sahtar Karagandy BL-selejtező végzett a harmadik pozícióban, 86.596 szelvényen szerepelve. Két másik, az elitsorozat kvalifikációs körében letudott találkozó fért még fel toplistánkra. A Steaua Bukarest – Vardar Skopje ütközet első felvonása közel 79 ezer alkalommal képezte szerves részét a 29. heti Tippmix szelvényeknek, míg a Plzen – Zeljeznicar derbi majd 77 ezer fogadáskötéssel zárt.

 

Hiába voltak népszerűek a Bajnokok Ligája-selejtezők, a legtöbb kifizetett nyereményt taglaló listánk élmezőnye ezt kevéssé tükrözi. Az egyetlen kivétel éppen a magyar bajnok Győr csatája a Maccabi Tel Aviv ellenében, ám – a kiegészítő fogadási lehetőségek adataival együtt számított – 28,79 milliós kifizetésével ezen esemény „csupán” az ötödik pozíciót foglalhatja el. Az élen az osztrák bajnokság nyitófordulójának egyik rangadója, az Austria Wien – Admira Wacker ütközet zárt 36,76 millió forintos nyereménnyel. A Gold Cup keretein belül megrendezésre került USA – Salvador meccs végzett a képzeletbeli dobogó második fokán 33,69 milliós kifizetéssel, a lengyel bajnokság Legia Varsó – Widzew Lodz párharca pedig a „bronzérmet” zsebelte be 31,57 milliót fialva. Egy másik Gold Cup-derbi követelt még helyet magának a kifizetési rangsor élmezőnyében, méghozzá a Panama - Kuba presztízscsata, 28,92 millió forinttal gazdagítva a helyesen tippelőket.

 

Amikor BL- vagy EL-selejtezőket rendeznek, szinte minden alkalommal akadnak olyan eredmények, amelyekre a nagy többség nem számít, és ez alól a 29. heti ajánlatban szereplő európai mérkőzések sem képeztek kivételt. A legváratlanabb eredmények között négy, a nemzetközi porondon letudott összecsapás is helyet „követelt magának”, kezdve a BATE Boriszov – Sahtar Karagandy találkozóval, amelyet a kazahok nyertek 0-1-re (30.332 szelvényből 586 helyes tipp, nyertes odds: 8,75). Egy másik BL-selejtező, a Helsinki JK – Nomme Kalju párharc „odavágója” sem a várakozásoknak megfelelő végeredménnyel zárult, lévén az észtek 0-0-s döntetlent jegyeztek nevesebb finn riválisuk otthonában (27.521 szelvényből 1.099 helyes tipp, 5,40-es odds mellett). Az Európa Liga kvalifikációs sorozatának második fordulójában két, előzetesen favoritnak tartott gárda is „megégett”: az Utrecht együttese a luxemburgi Differdange vendégeként szenvedett 2-1-es vereséget (19.731 szelvényből 1.328 tökéletes tipp, 7,65-ös nyereményszorzóért), a norvég Rosenborg pedig saját pályáján volt kénytelen fejet hajtani az ír St. Johnstone gárdájának tudása előtt (végeredmény: 0-1, 37.165 szelvényből 1.202 helyes tipp, 7,50-es szorzóért).

 

Három magyar labdarúgóklub is érdekelt volt az elmúlt héten az európai kupaporond selejtezőiben, így nem véletlen, hogy ezen találkozók nagy népszerűségnek örvendtek a magyar érdekeltségű események sorában. Azonban a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a Győr az izraeli Maccabi Tel Aviv együttesétől szenvedett vereséget hazai környezetben (végeredmény: 0-2, 68.964 szelvényből 6.226 helyes tipp, nyertes odds: 2,59), az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában szereplő Honvéd pedig emberelőnye ellenére kapott ki a Vojvodina vendégeként (eredmény: 2-0 a szerbeknek, 48.673 szelvényből 18.110 helyes tipp, 1,65-ös nyereményszorzó). A Debrecen gárdája szintén a második számú sorozatban viaskodik, ám ellentétben másik két élcsapatunkkal, a „Loki” remek eredményt, 2-2-es döntetlent jegyzett a norvég Strömsgodset vendégeként, és jó helyzetből várhatja a visszavágót (48.356 szelvényből 6.447 hibátlan tipp, 3,45-ös odds mellett). Női vízilabda-válogatottunk magabiztos sikerrel kezdte a barcelonai világbajnokságot, ahol Brazíliát győztük le könnyedén, az előzetesen megállapított 7,5-ös hendikepet is bőven felülmúlva (eredmény: 20-6, 10.748 szelvényből 6.007 nyertes tipp, 1,74-es szorzóért).

 
Forrás: Szerencsejáték Zrt
 
Címkék: tippmix,