Négyes döntőbe juthat a BL-ben a Győr

2014-02-28
Bejuthat szombaton a májusi, budapesti Bajnokok Ligája Final Fourba a Győr női kézilabdacsapata, ha győz Ljubljanában, a Podgorica pedig pontot szerez Larvikban. A hazai férfi bajnokság rangadója, a Veszprém-Szeged mérkőzés lesz.

 

A női BL-ben a címvédő Győr három forduló során öt pontot szerzett úgy, hogy legutóbb, február 16-án, hazai környezetben legyőzte a Ljubljanát 27-24-re. Most a szlovén fővárosban kellene nyernie, mert ha a Podgorica közben legalább döntetlent ér el Larvikban, az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül a magyar bajnok biztosan ott lesz a május 3-4-i budapesti négyes döntőben.

 

A női KEK negyeddöntőjében a 2011-ben és 2012-ben kupagyőztes FTC az egyik legerősebb ellenfelével, a BL-ben 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben első Viborggal találkozik. A párharc első mérkőzésére hétfőn, Dániában kerül sor. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, az egyik legnagyobb ellenfelüket ejtik ki, és ezzel megnyílhat számukra az út a végső siker felé.

 

A női EHF Kupában, a nyolc között a Fehérvár éppen az egyik legkönnyebb riválist, a kolozsvári Jolidont kapta. Előny, hogy a visszavágót rendezik majd Székesfehérváron.

 

A férfi NB I-ben szombaton, 13 órakor kezdődik a rangadó, a címvédő Veszprém és az eddig százszázalékos Szeged összecsapása. Október 26-án a Tisza-partiak úgy nyertek 23-22-re, hogy a félidőben még 14-8-ra vezettek. A Szeged 21 mérkőzésből 42 pontot szerzett, a Veszprém húsz fellépésén 38 pontot gyűjtött. Ha a veszprémiek győznek minimum két góllal, nagy valószínűséggel megnyerik az alapszakaszt.

 

A program:

 

női BL, középdöntő, II. csoport, 4. forduló:

Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 18.15

Krim Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC, szombat 20.30

 

Az állás:

1. Győr 5 pont,

2. Podgorica 4,

3. Ljubljana 2,

4. Larvik 1

 

Az első két helyezett jut a májusi, budapesti négyes döntőbe.

 

női KEK-negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria, hétfő 20.00

 

női EHF Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Jolidon Cluj (román) - Fehérvár KC, szombat 15.30

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,