Negyedmilliárdot ért az Izland elleni Eb-pont a Tippmixen

2016-06-21
A 24. hét második felének – a csütörtöktől vasárnapig terjedő időszaknak – a Tippmix-ajánlata természetesen továbbra is a labdarúgó Európa-bajnokság aktuális csoportmérkőzései kapcsán köthető fogadási lehetőségekkel volt tele, köztük a magyar válogatott második, Izland elleni összecsapására kínált fogadási eseményekkel.

 

Az osztrákok ellen begyűjtött 3 pont után Bernd Storck tanítványainak nem volt könnyű dolguk a masszívan védekező izlandiakkal szemben, ugyanakkor ellentmondást nem tűrő küzdeni akarásuk révén 1-1-re mentették a párharcot, ami újabb egy megszerzett pontot és komoly kifizetéseket is jelentett. Azzal ugyanis, hogy Nikolics beadását csak a saját kapujába tudta betuszkolni az északiak védője, a legtöbb kifizetett nyereményt összefoglaló rangsorunkban – amelynek összeállításakor a kiegészítő fogadási lehetőségek kapcsán nyert összegeket is figyelembe vettük – 249,08 millió forintos kifizetéssel a mieink mérkőzése áll a második helyen. Ennél jobb számadatot mindössze a 3-0-s végeredménnyel záruló Spanyolország – Törökország csoportmeccs tudott produkálni a hét második részében, 274,13 millió forintos nyereményt biztosítva a helyesen tippelőknek. A képzeletbeli „nyereménydobogó” legalsó fokán a 2-2-vel záruló, őrült végjátékot hozó Csehország – Horvátország derbit találjuk, 222,82 millió forintos kifizetéssel. Olaszország 1-0-s sikere Svédországgal szemben 217 milliónál is nagyobb nyereményt jelentett a jó tippet leadóknak, míg Anglia hátrányból megfordított mérkőzése és 2-1-es sikere Walesszel szemben több mint 186 milliót ért a fogadóknak.

 

A legnagyobb nyeremények rangsorában ugyan még meg tudták előzni a magyar válogatottat az Eb-címvédő spanyolok, a legnépszerűbb események Top 5-ös listáján – amely a kiegészítő fogadási lehetőségekre beérkező fogadásokat is magába foglalja – már nem volt ellenfele a Storck-csapatnak. A magyar labdarúgó-válogatott második Európa-bajnoki fellépése mindent figyelembe véve 977 379 megkötött fogadást vont maga után, amihez a legközelebb a csoportunk másik párharca, a Portugália – Ausztria összecsapás járt, igaz, közel 110 ezer fogadáskötéssel lemaradva, 867 913 Tippmix-szelvényen szerepelve. Belgium és Írország párbaja is kifejezetten megmozgatta a honi sportfogadókat, legalábbis erre utal az a tény, hogy 813 388 alkalommal kötöttek a játékosok fogadást ezen mérkőzéshez kapcsolódóan. Németország és Lengyelország ütközete közel 763 ezer megkötött fogadást generált, míg a Spanyolország – Törökország csata több mint 741 ezer szelvényen tűnt fel valamilyen formában.

 

A franciaországi Európa-bajnokság soros mérkőzéseit illetően megint számos érdekességgel tudunk szolgálni a fogadóknak, kezdve természetesen a Magyarország – Izland párharccal. A végkimenetelre fogadók 52 százaléka várt magyar sikert, egyharmada pedig döntetlent, a kétesélyre beérkező fogadások közül pedig közel 40 ezer helyesen arról szólt, hogy Geráék szereznek legalább egy pontot. A pontos végeredményt – az 1-1-es döntetlent – is rengetegen, csaknem 11 és fél ezren találták el, 5,00-s nyereményszorzóért, ahogy az is kiváló tippnek bizonyult több mint 22 ezer sportfogadó részéről, hogy mindkét csapat szerez gólt a találkozón. Hasonlóan kiváló megérzés volt a Németország – Lengyelország mérkőzés kapcsán leadott első félidő végi döntetlen tipp, amelyre a kimenetelt fogadók 59 százaléka számított. Észak-Írország általános meglepetésre legyőzte Ukrajnát – a végkimenetelre fogadók mindössze 8 százaléka várta a szigetországiak sikerét – azonban a tény, hogy 2-0-ra nyertek a selejtezőcsoportban előttünk végző északírek, azt jelentette, hogy a „mérkőzésen legalább 1,5 gól lesz” fogadási lehetőségnél „igen” tippet leadók széles tábora – 84 százaléka – örülhetett a lefújást követően. Az Anglia – Wales örökrangadóra leadott tippek közül az bizonyult az egyik legjobbnak, amely arra vonatkozott, hogy vajon mindkét csapat szerez-e gólt. Nos, a fogadók jól gondolták, hogy lesz gólváltás, hiszen az erre a piacra fogadók több mint 97 százaléka tökéletes tippet adott le. Az olaszok 1-0-s sikere a svédekkel szemben a végkimenetelre tippelők 73 százalékának okozott boldogságot, míg az a tény, hogy az 1. félidő döntetlennel zárul, az erre a lehetőségre tippet leadók 82 százalékánál volt örömforrás. A cseh – horvát csata kapcsán is jól érezték meg a fogadók, hogy a mérkőző felek mindegyike gólt szerez, amit alátámaszt, hogy az erre a lehetőségre fogadók 98 százaléka jó tippel jelentkezett. Spanyolország és Törökország egymás elleni párharca olyan egyoldalú volt, ahogy arra számítani lehetett, így a fogadók nem véletlenül ezen meccsen jegyezték a hét második felének legnagyobb nyereményét. Belgium is végtelenül simán, 3-0-s különbséggel múlta felül Írországot, amely találkozón közel 16 ezren fogadták a belgák sikerét 0-1- es hendikepről, nagyon helyesen. Portugália megint nem fukarkodott a lövésekkel, azonban Ausztria ellen kihagyott tizenegyesig és egy lesgólig jutottak csak, így a 0-0-s végeredményt hozó párharc kapcsán leadott tippek mindössze 12 százaléka volt helyes, már ami a végkimenetelt illeti. Albánia megszerezte története első, nagy tornán aratott győzelmét Románia 1-0-s legyűrésével, amely végkimenetelre a fogadók mindössze 6 százaléka számított, azonban az A csoport másik, csoportelsőségről dönteni hivatott összecsapása, a Franciaország – Svájc találkozó kapcsán a végkimenetelre leadott fogadások 42 százaléka döntetlent tartalmazott, amely a 0-0-s végeredmény fényében jó döntésnek bizonyult.

 

A legügyesebb Tippmix-fogadókkal foglalkozó szegmensünkben megint találunk jó néhány olyan szelvénysort, amelyeket érdemes külön is megemlíteni, ráadásul ezen fogadások mindegyike köthető a franciaországi kontinenstornához is. Egy hunyai – egy Békés megyei – sportfogadó 100 forintos alaptéttel – szelvényenként 700 forinttal – játszva bocsátotta játékba 6/7-es kombinációját, amelyben olyannyira hitt, hogy rögtön 3 alkalommal is feladta szelvénysorát. Lévén minden megérzése hibátlannak bizonyult, szelvényenként 143 415 forintot, vagyis összesen 430 245 forintot nyert!

 • Labdarúgás Sanfrecce Hiroshima – Urawa RD 1X2 Sanfrecce Hiroshima 2,75 Nyertes
 • Labdarúgás Seinäjoen JK – Helsinki JK 1X2 Helsinki JK 2,45 Nyertes
 • Labdarúgás Rovaniemi PS – Ilves 1X2 Rovaniemi PS 1,95 Nyertes
 • Labdarúgás Belgium – Írország 1X2 Belgium 1,72 Nyertes
 • Labdarúgás Jelgava – Spartaks Jurmala 1X2 Spartaks Jurmala 2,95 Nyertes
 • Labdarúgás Varberg – GAIS 1X2 Varberg 2,35 Nyertes
 • Labdarúgás Izland - Magyarország 1.félidő - 1X2 Izland 3,10 Nyertes

 

Egy Heves megyei községben, Átányban kétszer is komoly üvöltésre lehettek figyelmesek a szomszédok a mögöttünk hagyott hét során, ugyanis egy fogadó 250 forinttal játszotta meg 3-as kötését, amely 334 219 forintos nyereményt generált. Ehhez azonban kellett Anglia utolsó percekben jegyzett győztes találata, és az így kialakult pontos végeredmény, valamint Észak-Írország utolsó pillanatokban szerzett második gólja, és az így létrejövő 2-0-s pontos végkimenetel is.

 • Labdarúgás Anglia – Wales Pontos végeredmény Anglia 2:1 7,75 Nyertes
 • Labdarúgás Ukrajna – Észak-Írország Pontos végeredmény Észak-Írország 0:2 30,00 Nyertes
 • Labdarúgás Németország - Lengyelország
 • Félidő/végeredmény Döntetlen/Döntetlen 5,75 Nyertes

 

A TippmixPrón is születtek kiváló, az Európa-bajnokság mérkőzéseit is magukba foglaló szelvények. Egyik világhálón fogadó játékos 300 forintos téttel játszotta meg 6-os kötését, és nyert 99 991 forintot tökéletes tippjei révén, egy másik Tippmixpro-fogadó pedig 1 000 forint kockáztatásával adta játékba 5-ös kötését, amely a remek megérzéseknek köszönhetően 109 316 forintos nyereményt generált, méghozzá úgy, hogy mindkét fogadó tippsorában szerepelt az Izland – Magyarország csoportmeccs döntetlen végkimenetele, 3,10-es nyertes oddsért.

 

Forrás: Szerencsejáték Zrt