Négy szolgáltató kapott liszenszet a német tartományban

2012-05-24
Négy online szerencsejáték szolgáltató kapott sportfogadási engedélyt a németországi Schleswig-Holstein tartományban. Póker és kaszinó szolgáltatásra érvényes liszenszek egyelőre nem kerültek kiadásra.

 

A négy szolgáltató, mely azonnal elindíthatja szolgáltatását a bet365, a bwin, a Tipco és a Betclic Everest. A bwin számára különösen értékes a liszensz, hiszen 2011-ben bevétele 22%-a Németországból származott. A liszenszek hat évig érvényesek, a szolgáltatóknak a bruttó szerencsejáték bevétel 20%-át kell befizetniük adóként.

 

Mivel a német szerencsejáték szabályozás átalakulóban van, nem tisztázott, hogy a Schleswig-Holstein tartományban kiadott liszenszek érvényesek lesznek-e a Németország többi tartományában, hiszen ezek a liszenszek valamivel liberálisabb szellemben kerültek kiadásra, mint ahogy a többi tartomány alakuló jogszabálya ezt lehetővé teszi majd.

Schleswig-Holstein az egyetlen a 16 német tartomány közül, amely nem írta alá az új Államközi Szerencsejáték Egyezményt, ami értelmében a többi 15 tartomány összesen 20 liszenszet tervez kiadni, egy sokkal kedvezőtlenebb, a forgalomra kivetett 5%-os adóval. 

A most kiadottak mellett Schleswig-Holstein jelenleg további 24 további sportfogadási és 17 online kaszinó szolgáltató liszensz igénylését  bírálja el.