Négy csapat küzd az EL-szereplésért a BL-ben

2012-12-03
A Zenit, az Anderlecht, az Ajax és a Manchester City még nem biztosították be a harmadik helyet csoportjukban.

 

Az A, a B, a C és a D csoportban már szinte minden kérdés eldőlt a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 6., utolsó fordulója előtt. Négy csapat, a Zenit, az Anderlecht, az Ajax és a Manchester City azonban még az Európa Liga-szereplés lehetőségéért küzd kedden.

 

A versenykiírás szerint a BL-csoportok harmadik helyezettjei tavasszal az EL egyenes kieséses szakaszában folytatják európai kupaszereplésüket. Az már korábban eldőlt, hogy az A csoportból a Dinamo Kijev, a B-ből pedig az Olimpiakosz lesz ott a második számú kontinentális sorozat legjobb 32 együttese között, a C és a D csoportban azonban ez a kérdés még nyitva van.

 

A C jelű négyesben az orosz Zenit és a belga Anderlecht egyaránt négypontos, s ezúttal mindkét gárda idegenben játszik majd. Előbbi a közelmúltban egyre inkább formába lendülő AC Milan, utóbbi a csoportelső Málaga vendége lesz. Ha a Zenit és az Anderlecht között marad a pontazonosság, akkor az egymás elleni eredmények döntenének a sorrendben, de mivel Szentpéterváron és Brüsszelben is 1-0-s hazai siker született, a gólkülönbség rangsorol, ebben jelenleg az orosz alakulat áll jobban - igaz, csupán egy góllal.

 

A D csoportban az angol bajnok Manchester City három ponttal az utolsó helyen áll, s a négypontos Ajax-szal versenyez az EL-indulást érő harmadik helyért. A szakértők szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a City a jóval kisebb presztízsű EL-ben már nem akar szerepelni, s ehelyett mostantól inkább arra koncentrálna, hogy versenyben maradjon a Premier League megnyeréséért folyó küzdelemben.

 

Roberto Mancini alakulata ráadásul a hétvégén a városi rivális Manchester Uniteddel csap össze hazai környezetben, s győzelemmel pontszámban utolérné listavezető ellenfelét. Ennek megfelelően van esély arra, hogy az olasz vezetőedző kedden pihentetni fogja legjobbjait, egy esetleges dortmundi vereséggel pedig "átadja" az EL-szereplés lehetőségét az Ajaxnak, amely a csoport második helyén álló Real Madrid vendége lesz.

 

Az A csoportból az FC Porto és a Paris Saint-Germain, a B-ből a Schalke 04 és az Arsenal már biztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. A keddi mérkőzések egyaránt 20 óra 45 perckor kezdődnek.

 

Forrás: Telesport

 

Címkék: labdarúgás,