Ne dőljön be! Nagy szerencsét is hozhat péntek 13!

2015-03-13
Péntek 13 ősidők óta elátkozott napnak számít, de mi igyekszünk rácáfolni!

 

Ahogyan azt már korábbi cikkünkben is kifejtettük, hiába az ősi babona, ez a nap mégsem annyira átkozott, mint sokan gondolják, hiszen a szerencsejátékokban sokan pont ezen a napon örülhettek óriási nyereményeknek. 

 

A 13-as számmal kapcsolatos hiedelmek az ókorba vezethetők vissza. Az egyiptomiak szerint az élet 13. szakasza a túlvilági élet, amit ők nagyon jó dolognak tartottak. Nagyot ugorva az időben, ezzel szemben vannak olyan amerikai légitársaságok, melyek gépein a 12. üléssort a 14. követ, mert senki nem vesz jegyet a 13. sorba. De nem kell nemzetközi vizekre evezni a babonáig, hiszen az egyik leghíresebb írónk, Rejtő Jenő így vall a balszerencséhez fűződő viszonyáról: „Nem vagyok babonás, és nem hiszek badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.”

 

A Szerencsejáték Zrt. rá is erősít erre, hiszen kifejezetten erre a dátumra szánt akcióval, mely során pénteken 13 x 1 millió Ft sorsolnak ki azok között, akik teljesítik az akciós feltételeket és legalább 1350,- Ft értékben játszanak Ötös vagy Hatoslottót, vagy 1000 Ft-ért Puttót, esetleg 875 Ft-ért Luxort. Aki mind a négy játéknál egyszerre szeretné kísérteni a szerencsét, az még egy Szuper Black Jack sorsjegyet is kap ajándékba.

 

Nem is olyan régen volt már rá példa, hogy péntek 13-án vásárolt szelvénnyel nyerte meg valaki a főnyereményt. 2012 júliusában Kőbányán 660 milliót nyert valaki a Hatoslottón, tavaly nyáron pedig Amerikában mosolygott rá Fortuna egy hölgyre a Mega Millions lottó 66 millió dolláros jackpotját neki ajándékozva.

 

Lehetőségekben most sincs hiány, kevesen nem tudják az országban, hogy az Ötöslottó jackpotja 3 milliárd Ft fölött jár, ami minden idők 5. legnagyobb magyar nyereménye. Ennél nagyobbat, 18 millió eurót (5,5 milliárd forintot) szakíthatunk az EuroJackpottal, igaz bruttóban, és ha már külföldön járunk, érdemes elgondolkodni a Powerball lottó 137 millió dolláros főnyereményén is.

 

Mindent bele, és ha mégis hisz a babonákban, és a lottózó felé közlekedve esetleg szerencsepénzt talál, ne felejtsen el gyorsan ráköpni, és a háta mögé hajítani, mert februárban épp ez hozott szerencsét egy hölgynek Angliában! :)