Naponta 9 milliárddal nőtt a kaszinómogul vagyona 2013-ban

2014-01-08
A Las Vegas Sands kaszinólánc fejének, Sheldon Adelsonnak igencsak van mit a tejbe aprítania, ennek ellenére foggal-körömmel védelmezi birodalmát az online szolgáltatók elől…

 

Egy, a Forbes magazin számára készült interjúban a múlt hónapban kijelentette, hogy „bármit kész megtenni” annak érdekében, hogy megakadályozza az online szerencsejátékok engedélyezését az Egyesült Államokban. 

 

Adelsonnak úgy tűnik, megvan a pénze egy ilyen hadviseléshez, a Forbes egy új cikke szerint ugyanis 2013-ban vagyona 68 százalékkal, 15 milliárd dollárral nőtt, és jelenleg 37 milliárd dolláron üldögél. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi évben minden egyes nap 41 millió dollárral, tehát 9 milliárd forinttal lett gazdagabb - ennél jobban senki sem gyarapította a vagyonát 2013-ban. Ezt az ütemet csak egy másik amerikai, a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg tudta megközelíteni, aki 2013-ban 13 milliárd dollárral hizlalta egyenlegét, és jelenleg 26 milliárd dollár felett rendelkezik.

 

Adelson a tervek szerint egyébként idén elindítja az Stop az Internetes Szerencsejátékoknak Koalíciót, és megpróbálja oly módon módosíttatni az amerikai szerencsejáték törvényt, hogy az az online szerencsejáték minden formáját megtiltsa. A koalícióban állítólag részt vesz Wellington Webb korábbi denveri polgármester, Blanche Lincoln egykori szenátor, és George Pataki New York volt kormányzója is.

 
Címkék: kaszinó,