Napi tippajánló: Wolfsburg - 1. FC Köln

2012-01-21
Tegnap lejátszották a 2012-es év első Bundesliga meccsét, ahol nagy meglepetésre a Mönchengladbach 3-1 arányban legyőzte a Bayern Münchent. A Wolfsburg és a Köln találkozóján egyik csapat sikere sem lenne hatalmas meglepetés, igazi háromesélyes mérkőzés, amely reményeink szerint sok izgalmat tartogat számunkra.

Wolfsburg – 1. FC. Köln

Tipp: 2.5 gól felett
Odds: 1.62
Iroda: bet365
Kezdés: 15:30

Valószínűleg az Eurosport2 sem véletlenül ezt a meccset választotta. Ha a Köln Wolfsburgba látogat, akkor az utóbbi években rendre gólzáport hozott kettejük randevúja. 2010-ben a Köln tudott nyerni a Volkswagen Arénában, de egy évvel később a hazaiak visszavágtak a kecskéseknek, és megsemmisítő, 4-1-es verést mértek Podolskiékra. Mandzukic és Dejagah góljaire Freis válaszolt, de az csak szépségtapasznak volt jó.

Ma a Köln pontokért utazik Felix Magath együtteséhez, de nem lesz könnyű dolguk. A hazai Wolfi a télen igen aktív volt az átigazolások terén, de igazából amit csináltak, az sok hűhó semmiért. Az élvonalbeli csapatokat tekintve ők dobták ki a legtöbb pénzt új játékosokra, ami így a téli időszakban nem annyira jellemző. Jött Ptr Jiracek, Slobodan Medojevic, Hasani, Vierinha, Giovanni Sio, Ibrahim Sissoko, Felipe Lopez, és a legnagyobb igazolás, a 8,5 millió Euróba kerülő Ricardo Rodriguez. Ekkora bevásárlást tartani télen, az egész elképesztő, még nyári időszakban is kiemelkedő lenne. Távozott Hleb, aki eddig sem zavart sok vizet, Cigerci és Kahlenberg. Hogy Magath az újak közül kiknek szavaz már egyből az első meccsen bizalmat, azt csak ő tudja. Arra azonban mindenképp jó volt ez a sok igazolás, hogy akik eddig kezdtek, most még jobban fognak pörögni, mert az újak ott vannak, és csak a lehetőségre várnak.

Az 1. FC nem nagyon mozgolódott a piacon, ők inkább takarítottak. Volt pár távozó, de említést egyedül Matuschyk és Freis érdemel. Őket kölcsönbe adta a Köln, mivel kevés lehetőséghez jutottak a kecskéseknél.

Magath mester azért egy-két új fiút kénytelen bevetni a mai meccsen, mivel rengeteg a sérült. Mandzukic, Lakic, Helmes, Hitzlsperger sem bevethető, akik egytől-egyig kezdők voltak ősszel. Így helyet kaphat a csapatban Vieirinha és Sio is az újjak közül. Valószínűleg 4-4-2-ben játszanak, Sioval és Dejagahval a csatársorban. Eléggé felforgatott csapatnak tűnik, de pont ezért lesz ez jó meccs. Igazi adok kapok várható.

A Köln együttesénél Solbakken nem nagyon változtat a hírek szerint. Ő minden bizonyal a Rensing-Brecko-Geromel-Pezzoni-Eichner-Clemens-Lanig-Riether-Peszko-Podolski-Novakic tizenegyet küldi pályára. Rutinos Bundesliga nézőknek azért az utóbbi névsor lehet ismerősebb, talán ez a Köln legideálisabb csapata. Ha nem idegenben játszanának, igen jó esélyük lenne a győzelemre. Így viszont sokkal biztosabb az, hogy egy gólt rúgnak, de valószínűleg kapnak is. Tavaly négyet is beszedtek, idegenben azért nem annyira átütő ez kölni együttes. Viszont még így is jó esélyük van most a pontszerzésre, ez a Wolfi a rajtnál fogható.

Fordulatos kis meccs lesz reményeink szerint, egy-egy gólt mindkét féltől joggal várhatunk, de ha belemelegednek, 3-4 találat is összejöhet ezen a találkozón.

Sok sikert a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,