Napi tippajánló: Wolfsburg-Freiburg

2012-02-10
Ma a Wolfsburg-Freiburg meccsel megkezdődik a Bundesliga 21. fordulója. Mindkét együttesnek komoly céljai vannak, hisz a Wolfsburg az első hatban akar végezni, és Európa Liga indulást érő helyet megcsípni, a Freiburg pedig a kiesést akarja elkerülni, és meghosszabbítani élvonalbeli tagságát legalább egy évre.

Wolfsburg- Freiburg

Tipp: 2.5 gól alatt
Odds: 2.10
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:30

A tippünk, hogy 2.5 gólnál kevesebb születik, talán meglepő, a fogadóirodák oddsai is azt sejtetik, hogy sokgólos meccs lesz. Azoban vannak jelek, amik arra utalnak, hogy nem biztos a gólparádé ezen a találkozón!

A Wolfi az előző meccsen a Mönchengladbach együttesével is csak 0-0-s döntetlenre volt képes. Ha azt nézzük, hogy az egyik legjobb formában lévő csapat ellen szereztek egy pontot, az jó. Az is jó, hogy megúszták kapott gól nélkül. De az már nem túl jó jel, hogy a 2012-es évben a lejátszott három bajnokijukon mindössze egy gólt tudtak szerezni. Igaz, az az egy gól három pontot ért a Köln ellen, de a bajoroknak és legutóbb a ’gladbachnak sem tudtak gólt lőni. A farkaslakban nagy átszervezés folyt a télen, jött nyolc új játékos, akiket egyből beépített Magath, és közülük 4-5 ember állandó játéklehetőséghez is jut. Idő kell, amíg igazi csapattá érnek.

Az eddigi meccsekből látszik, hogy a Wolfsburg komolyan veszi a kitűzött célt. A védelmüket nagyon összerakták! A bajorok ellen bekapott két gól teljesen rendben van, tőlük bármely csapat kaphat akár 3-4-et is. Az viszont dicséretes, hogy a Köln és a ’gladbach elleni meccsüket kapott gól nélkül hozták le!

A Freiburg óriási bajban van. Nem elég, hogy jelenleg ligautolsók, a télen meg kellett válniuk az egyetlen játékosuktól, aki veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. Papiss Demba Cissé már a Newcastleben rúgja a bőrt. (Nem is akárhogy, új csapatában már gólt is szerzett, hogy még jobban fájjon a Freiburg szurkolóinak szíve.) Cissé 12 millió €-ért került Angliába, így a klub anyagilag kicsit stabilizálódott, de jelenleg úgy tűnik, Cissé távozásával saját halálos ítéletüket is aláírták. A szenegáli ék kilenc gólt szerzett ősszel, de a tavalyi szezonban 22-ig jutott. A pótlása nem lesz könnyű, de emiatt főjön a Freiburgiak feje.

Az sem kedvez a vendégeknek, hogy a Wolfi hazai védekezése egészen kiváló. Mindössze 9 gólt kaptak otthon! Ez már nem az a csapat, amely volt Dzekoval és Grafitevel. Abban az időben egy 5-3 simán benne lett volna egy ilyen meccsben, most inkább az 1-0-hoz állunk közelebb.
Nincs már régen sem Dzeko, sem Grafite, nincs Cissé a Freiburgnál, ki fog itt gólt lőni?

Azért van jelentkező, például a hazaiaknál Dejagah nagyon agilisen játszik mostanában, de ez a Wolfsburg nincs annyira együtt, hogy leradírozza a pályáról a Freiburgot. Hasonló meccsre kell számítani, mint a Wolfsburg-Köln találkozó volt. Akkor 1-0-ra a hazaiak nyertek, most is valami hasonló várható. A Freiburg mindig is hazai pályás csapat volt, idegenbe általában egy pontért mennek, és megpróbálják megúszni kapott gól nélkül. Ma is ez lesz a céljuk, rombolni fogják a hazaiak támadásait.

Ráadásul ott a hideg, ami szintén nem kedvez a góloknak. Hétközi kupameccseken is a Stuttgart-Bayern, vagy a Hertha-’gladbach is kevés gólt hozott, pedig azokon a találkozókon is gólparádéra számítottak a fogadóirodák, és a szurkolók egyaránt. Itt is rányomja majd a bélyegét a meccsre a hideg. Nagy küzdelem várható, ahol nem fog kialakulni folyamatos játék. A Wolfsburg próbál majd építkezni, a Freiburg pedig próbálja megakadályozni a Wolfi próbálkozásait. A meccs időpontjában akár -10 Celsius fok is lehet, nem is várhatunk el olyan olajozott játékot a csapatoktól, mintha 20 fokban játszanának. Az biztos, hogy az akarat meglesz mindkét oldalon, de ez nem fog megmutatkozni gólokban. Talán 1-0-ra nyernek a hazaiak, de könnyen lehet, hogy kihúzzák 0-0-val a vendégek.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,