Napi tippajánló: VfB Stuttgart - Bayern München

2012-02-08
Tegnap a Dortmund már kiharcolta a továbbjutást a Holstein Kiel ellen, így ők már a legjobb négy között vannak. Ma este már megtudjuk, melyik az a négy csapat, amely még reménykedhet a kupagyőzelmet illetően. A legnagyobb érdeklődés természetesen a Stuttgart-Bayern meccset kíséri, így mai tippünket is erről a meccsről választottuk.

VfB Stuttgart – Bayern München
DFB Pokal

Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.62
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:30

Kezdjük a hazaiakkal. A VfB Stuttgart a kupában eddig úgy jutott el, hogy egyre keményebb ellenfeleken jutott túl. Kezdtek a Wehennel, aztán jött az FSV Frankfurt, végül pedig a Hamburg SV. Hol könnyen, hol nehezebben mentek tovább, a lényeg, hogy itt vannak. Ma a Bayern Münchennel kell megküzdeniük, ennél nagyobb halat nem foghattak ki maguknak!

A Stuttgart nem áll jól a Bundesligában, mindössze a 11. helyet foglalják el. A 2012-es évkezdet pedig elég csúnyára sikerült, és valljuk be, ezen a meccsen sem ők az esélyesek. A bajnokságban a tavaszi szezont két vereséggel kezdték, méghozzá nem kis vereséggel. A Schalke 3-1-re, a ’gladbach pedig 3-0-ra verte őket. Legutóbb a Leverkusen ellen már elértek egy 2-2-es döntetlent, ami nagyon jól jött a Stuttgartnak. Nem feltétlenül az egy pont, hanem a mentális hozadéka. Három vereséggel kezdeni nem lett volna túl szerencsés.

Az viszont kiderült ebből a három meccsből, hogy a svábok védelme eléggé szellős. Ráadásul a Bayern nem szokta őket kímélni, általában ha ezek ketten összefutnak, ott igazi gólzápor van! Az utolsó hét meccsükből, amit a Mercedes-Benz Arénában rendeztek hat olyan találkozó volt, ahol legalább három gól született. Egy kivétel volt csak, egy gólnélküli 0-0, de ez csak olyan kivétel, amely erősíti a szabály. A szabály pedig az, hogy ha Stuttgart és a Bayern találkozik, akkor overre kell fogadni. Ezen az említett hét meccsen 4,857-es volt gólátlag, ami szinte felfoghatatlan. Ebből a hét meccsből csak egyet nyert a Stuttgart, még 2007-ben 3-1 arányban győzték le a bajorokat. Volt egy 2-2-es döntetlen, meg az említett gól nélküli találkozó, a többi pedig bajor sikert hozott.

Legutóbb Riberyék megkímélték Hajnal Tomiékat, ’csak’ 2-1-re verték el őket. Azért a ’csak’ mert előtte volt 6-3-as, 5-3-as és egy megalázó 5-1es Bayern győzelem is a Stuttgart otthonában.

Az elgondolkodtató, miben reménykedik a Stuttgart. Abban, hogy a nagy számok törvénye alapján egyszer úgyis nyernek? Vagy abban, hogy megússzák egy tisztes vereséggel? Jó kérdés, amire majd a meccs ad választ nekünk, találgatni fölösleges. Labbadia együttese mindenesetre megpróbálja kiharcolni a továbbjutást, aztán lesz, ami lesz.

Ha ebből a hét említett meccsből csak a kupatalálkozókat nézzük, akkor két meccset vehetünk ki. 2009-ben 5-1-re nyert a Bayern, 2010-ben 6-3-ra. Ha folytatjuk a sorozatot, a következő elem 7-5 lenne. Ilyen vízilabdás eredményre azért viszonylag kicsi az esély, de egy 2-1-es, 3-1-es Bayern győzelem ismét kinéz.

Heynckess mindenkivel számolhat, mindenki egészséges, és játékra kész. Robben, Ribery, Gomez, Kroos, Schweini és a többiek mind ott lesznek a pályán. A bajorok mestere nem fog pihentetni senkit, hétvégén otthon fogadják a K’lauternt, ami azért eléggé simának tűnik így első blikkre.

Az biztos, ha ez a két csapat összefut, ott unalomnak helye nincs. Ha megnézzük, hogy a közelmúltban milyen eredmények születtek, igencsak hízelgő a 2.5 over oddsa! Még egyszer, s egyben utoljára: Az utolsó hét Stuttgart-Bayern meccs gólátlaga 4,86-os volt!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,