Napi tippajánló: VfB Stuttgart - Bayern München

2011-12-11
Vasárnap lép pályára a Bundesliga két kirakatcsapata, a Borussia Dortmund, és a Bayern München. Sajnos nem egymás ellen, de izgalmas meccsekben így sem lesz hiány. A Dortmund a kiesés ellen küzdő ’lauternt látja vendégül, a listavezető bajorok pedig a Stuttgarthoz látogatnak. Jöjjön egy kis esélylatolgatás, és természetesen egy tipp a svábok és a bajorok meccsére!

VfB Stuttgart – Bayern München
Németország – Bundesliga I

Tipp: Bayern München góljai 1.5 fölött
Odds: 1.50
Iroda: bet365
Kezdés: ma 17:30

A Bundesliga első osztályában igazából három csapatnak van reális esélye megszerezni a bajnoki címet. A ’gladbach és a Werder előbb utóbb kiszáll a versenyből, de a Schalke, Dortmund, Bayern trió nagyon stabilnak látszik, nagy verseny lesz az áhított salátástálért. Mai két csapatunk élt már meg szebb napokat is, mindkét fél győzni akar ezen a vasárnap délutáni találkozón.

Ami a hazaiakat illeti, nem lehet rájuk azt mondani, hogy csúcsformában lennének. Utolsó öt bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni. Bruno Labbadia törheti a fejét, milyen taktikát válasszon mára, hisz nemcsak a Bundesliga, de egész Európa egyik legerősebb csapata érkezik hozzájuk vendégségbe. A védelemben Boulahrouz játékára nem számíthat a mester, így őt Boka fogja helyettesíteni. Máris egy ok a tipp mellett. Boka azért nem annyira stabil játékos, könnyen zavarba lehet hozni az elefántcsontparti védőt. Labbadia minden bizonnyal megerősíti a középpályát, Kvist, Harnik, Gentner játéka biztosnak tűnik, mellettük Okazaki és Hajnal Tamás is könnyen a kezdőben találhatja magát. Elöl pedig egy szem ék Cacau személyében, nagyon nehéz dolga lesz a négy bajor védővel.

Ami a vendégeket illeti, az utóbbi időben egy sormintát követ a csapat. Egy vereséget egy győzelem követ. Legutóbb kikaptak, így ma győzniük kéne Stuttgartban. Erre nagyon jó esélyük van, de ne fussunk előre. A Bayern előző meccseire visszatérve kijelenthető, hogy nem mindet vették komolyan. A Manchester City ellen tét nélkül játszottak, a Mainz pedig igazi mumusa a bajor csapatnak évek óta. Azt viszont nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy november közepén a nagy rivális Dortmund is elkapta őket, az Allianz Arénában tudtak nyerni Ribery-ék ellen. Heynckes csapatának több vereség már nem fér bele. Az őszülő mester nyilatkozatában elmondta, hogy innentől csak a bajnokságra koncentrálnak( biztos elfelejtette a kupammecset), minden meccsüket meg akarják nyerni, és a tabella élén szeretnének állni a rövidke téli szünetben.

Első lépés a Stuttgart legyőzése lesz. Az edző kitért arra is, hogy a Stuttgarttal mindig nehéz dolguk van, bár ebben azért érezhető volt némi udvariasság.
Ha már a bajorok trénere említette a múltat, nézzünk vissza egy kicsit mi is. Utolsó 5 találkozójukon 27 gól esett, amikor Stuttgartban találkoztak. Ebben volt két kupameccs, és három bajnoki. Nem szoktak unalmas meccset játszani, annyi szent. Ez a 27 gól úgy jött össze, hogy 2009-ben egy kakukktojás 0-0 is benne van ebben az öt találkozóban. Legutóbbi két meccsükön a bajorok 11(!) gólt rúgtak a VfB csapatának idegenben. Ez előrevetíti, mire is számíthatunk a mai találkozón.

A rövidke történelem is azt támasztja alá, hogy 2-3 bajor gól születik ezen a derbin is. Heynkess számára remek hír, hogy Robben és Ribery is egészséges, erre pedig az elmúlt hónapokban nem volt példa. Márpedig ha a ’Robéry’-nek elnevezett páros ott van a pályán, csak idő kérdése, mikor születik meg az első gól. Náluk játszik a gólkirályjelölt Mario Gomez. Super Mario eddig 14 alkalommal lépett pályára bajnokin, és 13 gólt szerzett idén. Ez majdnem meccs/gól átlag, ami már Messi és Ronaldo szintje. De ha a támadókat nézzük, Olic is felépült hosszú sérüléséből, és a Bundesliga II volt gólkirálya, Petersen is bármikor bevethető. Ott van még a válogatottban is alapember Müller, szóval nagyon sok fegyvere van a bajoroknak! A német sztárcsapat egyedül Schweinsteiger játékát kénytelen nélkülözni, de ez az együttes bőven elbírja, ha egyvalaki kidől a sorból.

Összefoglalva a lényeget, ma egy motivált Bayern Münchent láthatunk kifutni a Mercedes-Benz-Arena gyepére. A lehető legerősebb csapat fog kezdeni, bal oldalon Ribery, jobb oldalon Robben, elöl pedig a gólzsák Gomez. A Stuttgart ellen szokott menni a bajoroknak, ezt mutatja az elmúlt két meccsük eredménye is. Nem véletlen az a tizenegy gól, amit a svábok kaptak a bajoroktól az elmúlt két találkozójukon. Ez a Bayern ma délután megállíthatatlan lesz, két gól joggal várható el tőlük. 1.50-es szorzóval fogadható ez az opció a bet365 fogadóirodánál. Nem egy óriási odds, de többet nem is ér. Semleges szurkolók pedig szurkolhatnak a Stuttgartnak, főleg ha Hajnal Tomi is játéklehetőséget kap a VfB csapatában!

Sok sikert, és jó szórakozást mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,