Napi tippajánló: Vasas - Kispest Honvéd

2012-03-02
Ma kezdődik a 2011/12-es bajnokság tavaszi szezonja, este 18:00-tól az Illovszky Rudolf Stadionban a Vasas és a Honvéd nyitja a 18. fordulót. Mindkét csapat nagyon várta már a kezdést, de aki szemkápráztató játékot akar látni, azt nagyon könnyen csalódás érheti. Nézzünk kicsit a meccs mögé, mi az oka ennek a pesszimizmusnak.

Vasas – Kispest Honvéd

Tipp: 2.5 gól alatt
Odds: 2.00
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:00

Aki azt állítja, hogy az NBI-ben szórakoztató meccseket játszanak, az hazudik. Persze, néha előfordul egy-egy jó mérkőzés, de azért ne várjuk el itt a szezon elején, hogy elkápráztassanak minket a srácok. Egyből ott a pályakérdés. A játékterek gyepszőnyege talán mindenhol most van a legrosszabb állapotban, kiengedett a föld fagya, hol eső, hol olvadó hó tette még mélyebbé a pályák talaját. Lesz csúszkálás, normális akciót vezetni szinte lehetetlen. Hiába mondják, hogy a földön kell tartani a labdát, de biztosan jönnek majd az ívelgetések, ami érthető is ebben az esetben.

Aztán ott vannak keretek. Mind a Vasas, mind a Honvéd kerete nagy változáson esett át. Ha a piros-kék hazaiakat nézzük, az őszi Honvéd elleni kezdő 11-ből most talán hárman lehetnek ott a pályán ma is. Az NBI egyik rákfenéje, hogy itt csapatot építeni szinte lehetetlen. Fél év alatt olyan átalakulások mennek végbe egy-egy klubnál, hogy az egész elképesztő. De nemcsak a játékosvonulás jellemző kis ligánkra, hanem az ún. edzőkeringő is. Nem is csoda, hogy az ősszel még Komjáti által dirigált Vasast most Urbán Flórián irányítja.

A Honvédnál az edző maradt, de a támadó szekció szinte egy az egyben távozott. A két gólfelelős már nincs, Danilo a Sionba igazolt, Torghelle pedig a Vidit erősíti a tavasszal. Távozott a középpálya egyik legtechnikásabb labdarúgója, Zelenka, és távozott a nagy munkabírású Abbas is, aki szintén jól játszott az ősszel. Őket nem lesz könnyű pótolni. Mondhatnánk, hogy maradtak itt azért jó focisták, de nézzük csak meg például Délczeg esetét. Siófokban egyre-másra ontotta a gólokat, itt Kispesten mindössze egyszer volt eredményes 13 meccsen. A középpálya egyik motorja, a rutinos Németh Norbert sérülés miatt nem léphet pályára a Vasas ellen.

Adódik a kérdés, ki fog itt gólt rúgni? Könnyen lehet, hogy senki. A Honvédtól ne várjunk olajozott akciókat. Tudják ők, hogy a legfontosabb az, hogy hátul minden rendben legyen, akkor egy pont már zsebben. Ami azt illeti, jó esély van rá, hogy megússzák kapott találat nélkül. Lovric, Botis és Debreczeni ott lesz a védelemben, őket átjátszani nem olyan könnyű. főleg úgy nem, hogy az ellenfélnél is vannak gondok a támadó szekcióban. Vissza is hívták Dajicot, aki egy hete edz a Vasassal ismét. Aztán a télen Kulcsár is visszament a Fradihoz, így egy olyan alapembert veszítettek, aki egész ősszel játszott az angyalföldi csapatnál.

A statisztika is azt támasztja alá, hogy kevés gólt látunk ma este. A Vasas rúgja az egyik legkevesebb gólt az élvonalban, a védekezésük viszont elég stabil! Főleg otthon vigyáznak nagyon, ősszel csak egy rosszul sikerült hazai meccsük volt, amikor is hármat kaptak a DVTK-tól. De a maradék hét hazai bajnokijukon mindössze két gólt kaptak, tehát a védelemre nem lehet panasz!

Összegezve csak annyit mondhatunk, készüljünk fel a legrosszabbra! Ne legyünk álszentek, idény eleji forma, átalakult csapatok, rossz pálya …-de lehetne még sorolni, miért nem lesz ez olyan meccs, amelyről napokig beszélünk.

Mégis azt valljuk, inkább legyen egy becsületes, tiszta, őszinte 0-0, mint egy bundás 4-3. Sok sikert a tipphez, és ne feledjük, rossz meccsen is lehet pénzt nyerni, csak jól kell tippelni. :D

Sok sikert a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,