Napi tippajánló: Valencia CF - Atletico Madrid

2012-04-26
A Bajnokok Ligájának elődöntői után jöjjön a második számú európai kupasorozat, az Európa Liga. Az egyik ágon a spanyol Bilbao fogadja a portugál Sportingot, a másikon pedig a Valencia látja vendégül a szintén spanyol Atletico Madridot. Mindkét otthon játszó csapat hátrányból indul, de ez semmit sem jelent! Nézzünk egy jó tippet a Valencia-Atletico mérkőzésről!

CF Valencia – Atletico Madrid

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.70
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:05

A Valencia az utóbbi időben fekete napjait élte. Nem ment a csapatnak a játék, és ez főleg a bajnoki találkozókra volt igaz. Viszont nagy szerencséjük, hogy a nagy rivális Malaga is rendre megbotlott, így a denevéresek még tartják 3. helyüket. Az EL-ben pedig egy rossz meccs után mindig játszottak egy jót is, így itt vannak az elődöntőben. Múlthéten a sormintának megfelelően piszok gyenge kilencven percet produkáltak. Ritkán láthattunk ennyire súlytalan Valenciát, a ’tico csak saját magát okolhatja, hogy nem végezték ki az első meccsen Unai Emery alakulatát. A múlthéten elért 4-2-es Atletico siker ugyan szép, de 2-0-al, vagy 3-1-el már a denevéresek mennének tovább, márpedig ezek az eredmények simán elképzelhetőek.

A csapat a madridi elődöntő után összekapta magát, és hétvégén 4-0-al küldték haza a Betist. Jonas már a 6. percben betalált, és igen hamar tudatták a sevillaiakkal, hogy semmi keresnivalójuk azon a meccsen. A második félidőben rúgtak még rá hármat, és megérdemelten nyertek. Kétarcú ez a valenciai társaság, de ha ma is úgy játszanak, mint a Betis ellen, vagy mint az AZ elleni hazai meccsükön, akkor retteghet a ’tico.

Nincs még lefutva ez az elődöntő, bár ha megnézzük, a matracosok 10 mérkőzés óta nem kaptak ki EL meccsen, sőt még csak döntetlent sem játszottak. Könnyen lehet, hogy újra ott lesznek a fináléban, 4-2-es első meccs után nekik áll a zászló!

Érdemes tehát ezen a találkozón is inkább a gólok számára fogadni. Múlt héten hat találat született, a mi tippünkhöz ennek a fele is elég lenne. Azt se feledjük, hogy Soldadóék úgy rúgtak két gólt, hogy iszonyatosan gyalázatos támadójátékot produkáltak! Mi lesz, ha összeszedik magukat, és tényleg komolyan veszik ezt a mai meccset.

Mindkét együttes gólzáporos találkozókat játszik az utóbbi időben, és ez a kilencven perc pedig igencsak paprikásnak ígérkezik. Lesznek itt gólok, és ebben a tippben az a jó, hogy teljesen mindegy ki rúgja!

A denevéresek mostanában ha otthon játszanak a Mestallaban, legalább négyet rúgnak. A Betis és a Rayo is négyet kapott tőlük, de amikor idegenben léptek pályára, őket tömték ki. Az Espanyol elleni bajnokin, és az említett Atletico elleni meccsen is négyet kaptak, szóval tényleg kétarcú mostanában ez a Valencia. Vagy nagyon jók, vagy nagyon rosszak, közepes teljesítményre talán már nem is képesek.

A ’tico, és főleg Falcao kiváló formában van. A matracosok az utolsó tíz nyertes EL meccsüket tekintve csak kétszer nem született legalább három gól, tehát 8-2 az over/under arány. Ezeknek a meccseknek 3.3-as volt a gólátlaga, nem sűrűn unatkoztak a szurkolók, amikor Falcaoék pályára léptek. A kolumbiai csatár pedig az első lehet, amely valamely európai kupasorozatban megvédi gólkirályi címét, erre még sohasem volt példa ezelőtt! Falcao zseniális, de könnyen lehet, hogy a nyáron Angliába igazol. De ha már igazolásokról van szó, meg kell említeni Diegot is, aki itt az idény végére szintén magára talált a 'ticónál, de több német csapat is szívesen leigazolná őt. Ma viszont még a pályán lesz mindkét dél-amerikai légiós, ez pedig garancia a gólra!. Ha a Valencia is felnő a feladathoz, akár félidőre összejöhet a három gól!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,