Napi tippajánló: Újpest FC - Vasas SC

2012-04-28
Az NBI-ben a szombati meccsek sorát két fővárosi együttes találkozója nyitja. Az Újpest és a Vasas is gyalázatos szezont zár(t), szó se róla. A 26. fordulót az UTE a tizenkettedik helyen várja, a Vasas pedig egyedül a ZTE-t tudja megelőzni, de őszintén szólva a Zalaegerszeg nem faktor az élvonalban a 2011/12-es szezonban. UTE-Vasas, nézzük mit várhatunk ettől a kiesési rangadótól!

Újpest FC - Vasas SC

Tipp: Újpest
Odds: 1.80
Iroda: expekt
Kezdés: 15:00


Kezdjük talán a vendégekkel, mert úgy illik. A fővárosi piros-kékek jelenleg a tizenötödik, azaz kieső helyen állnak. Múlthéten ’hatpontos’ meccsen játszottak a Pápával, de csak 1-1-es döntetlent sikerült elérniük hazai pályán. Mondanom sem kell, gyenge színvonalú találkozó volt, de nem is vártunk mást. A Vasasnak maradt a három pontos hátránya a Pápával szemben, de van még hátra öt forduló, lehet(ne) javítani. Ez az UTE elleni mérkőzés is kiesési rangadó, ne szépítsük.

Viszont a Vasas ebben a szezonban még nem nyert meccset idegenben, és egész biztos, hogy nem Újpesten fogják elkezdeni. Kovács Norbert személyében új ügyvezetője van a Futball Kft.-nek. Ez csak azért érdekes, mert a Vasasnál mindig történik valami a háttérben. Új ügyvezető, új tulaj, új szponzor, valami mindig új, viszont a csapat marad a régi, az pedig gyenge. Ez a Vasas nem méltó a hagyományokhoz, de ilyen háttérrel, ilyen kerettel ez a maximum. A sok ’új’ közül kimaradt az új edző, aki már ült a Vasas padján. A horvát Vlak azért ült le ismét a padra, mert így gazdaságilag jobban jár a klub… - Ez az NBI, itt tart hazánk klubfocija, és biztos vagyok benne, hogy van még lejjebb! (Sírjatok nyugodtan ti is ...)

Az Újpestet sem lehetne hosszú sorokon keresztül dicsérni, mert amit idén mutattak, az kritikán aluli. A Vasastól például erősebb a kerete, de a pontok számában ez nem nagyon mutatkozik. Ha a Kispesttől nem kapnak ajándékba(?) három pontot …- de kaptak.

Legutóbb bravúrosan ikszre mentették a bajnokijukat Szombathelyen, márpedig minden egység jól jön a lilák helyzetében. Most ismét a Szusza Ferenc Stadionban léphetnek pályára, és otthon azért sokkal, de tényleg sokkal eredményesebbek az újpestiek. Hazai pályán 20, míg vendégségben mindössze 6 pontot gyűjtöttek, ez pedig szignifikáns különbség!

A Hali elleni találkozón Rajczi ismét hozta magát. Szilasi játékvezető második sárgával kiállította, erre Rajczi igen kemény szavakkal illette a játékvezetőt. Rajczi négymeccses eltiltást kapott, pedig többen bíztak benne, hogy a maximális 16 meccses eltiltást szabják ki rá! Meg is érdemelte volna, mert ez a srác nem való az NBI-be, nem az első, és nem is az utolsó alkalom, amikor Rajczit nem a góljai miatt emlegetjük...

Rajczi tehát nem léphet pályára a Vasas ellen, de ettől függetlenül is a hazai csapat a mérkőzés esélyese. Ősszel nem kis meglepetésre a Vasas 3-0-ra elverte az UTE-t, de egyszer volt Budán kutyavásár. Azóta az angyalföldiek csak gyengültek, az UTE pedig időben észbe kapott, és elkezdte a pontgyűjtögetést.

Otthon amúgy sem szokott az UTE vereséget szenvedni a Vasastól. 1955 óta lejátszottak pár találkozót Újpesten, és mindössze egyet tudott megnyerni a piros-kék mezes együttes. '1955 óta!!! Ez a Vasas pedig most olyan mélyen van, hogy már az is meglepetésszámba menne, ha gólt tudnának szerezni.

Tippünk sima Újpest siker, több mint valószínű, hogy a lilák újabb szöget ütnek a vendégek koporsójába! A Vasas híveinek azonban nem kell szomorkodni, egy év az NBII-ben nem a világvége, sőt talán jót is tenne nekik.

Tippünk 3-1. Sok sikert hozzá!

U.i.: Akik a JÓ focit szeretik, és könnyen felhúzzák magukat egy-egy meccsen, azok inkább vigyék kirándulni a családot, tervezzenek közös programot a párjukkal, sétáltassák meg a kutyust, mert ez a 90 perc hűen festi majd le, hol tart a magyar futball, és merre halad. Szóval fogadjunk az UTE-ra, és irány a friss levegő :D !

Kellemes hétvégét kíván minden kedves olvasónak a fortunaweb.hu!!

Címkék: sportfogadás, tipp,