Napi tippajánló: Új-Zéland - Angola

2012-07-04
Zajlik az olimpiai kvalifikációs torna a férfiaknál, még három csapat vívhatja ki az indulás jogát! A torna előtt mindenki a négy európai együttest tartotta abszolút favoritnak, ám Angola valósággal sokkolta Macedóniát!

 

Új-Zéland – Angola


Tipp: Angola
Odds: 1.20
Iroda: fortunawin
Kezdés: ma 17:30

 

Macedónia valószínűleg alábecsülte Gomeséket a hétfői napon! Az afrikai kontinensbajnokságon Angola csak szenvedett, az egyenes kieséses szakaszban többször a pengeélen táncolt. Végül a döntőben Tunézia már elverte őket, így másodikként kvalifikáción keresztül juthatnak el Londonba. Aztán hétfőn Macedónia igencsak meglepődött, amikor elkezdődött a találkozó. Angola álomszerűen játszott, szinte nem hibáztak dobást! Kintről és a palánk alól is eredményesek voltak. A hátvédek úgy mentek be a palánk alá, mint Wade vagy Chris Paul. A triplákat pedig az első félidőben kiválóan dobták, a 13 kísérletből 9 is a gyűrűben landolt!


A harmadik negyedben végig megtartották a félidőre felépített előnyt, viszont az utolsó játékrészben jött a rövidzárlat. Volt olyan időszak, amikor Macedónia feljött 2 pontra, de a végjáték már nem jött össze nekik. Angola kosarasainak nem remegett meg a kezük a büntetődobásoknál, nagyon higgadtak maradtak az utolsó másodpercekben.
Cipriano, Gomes és a többiek olyat játszottak, hogy az valami hihetetlen volt. Védekezésben pedig a zónájukkal Macedónia nem tudott mit kezdeni, frusztráltak voltak, ami például Anticnál többször lépéshibát eredményezett, és McCalebb sem villogott úgy, mint azt megszokhattuk tőle.
(Macedónia tegnap már javított, hozta a kötelezőt Új-Zéland ellen, ezzel még életben tartotta a reményeket.)


Ma Új-Zéland Angola ellen javíthatná a tegnapi vereséget, de nagy meglepetés lenne, ha ez sikerülne. Az új-zélandiak 84-62-re, azaz simán kikaptak Macedóniától. Még Penney-vel sem lett volna sok esélyük, nélküle viszont szinte semmi. Semmi extrát nem tud ez az új-zélandi együttes, Angola viszont egész elképesztően játszott Macedónia ellen. Lendületes, dinamikus játékuk van, lehetetlen őket megállítani. Ötletes, látványos, eredményes kosárlabdát játszanak, amely szinte már nem is igazi kosárlabda, streetball elemeket is belevisznek a játékba. Olyan lepördüléseket, olyan crossovereket mutattak a macedónok ellen, hogy McCalebb is csak lesett, az álla meg leesett… Ráadásul néha olyan passzjátékot mutattak be, ami már-már a San Antoniot idézte. extra passzok tömkelege, végén tiszta tripla...


Lehet, hogy az Afrika Bajnokságon nem ment Angolának, most viszont nagyon egységesek, és a hétfői mérkőzés után elképzelhetetlen, hogy Új-Zéland akárcsak megszorongassa őket!

Sok sikert a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,