Napi tippajánló: UNI Seat Győr - Bourges Basket

2011-12-15
A női Euroligában ma egyetlen meccset rendeznek, a Győr a francia Bourgest fogadja. Az A csoportban az UNI Seat az utolsó helyet foglalja el, semmi esélye a továbbjutásra. Ellenfelük, a Bourges Basket jelenleg az ötödik, ők valószínűleg továbbjutnak a következő körbe.

UNI Seat Győr - Bourges Basket
Euroleague Women

Tipp: Bourges -8 pont
Odds: 1.83
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:00

A magyar csapat október 26-án már találkozott mai ellenfelével, és idegenben is alul  maradtak a Bourgessel szemben. Akkor 87-68 lett a vége, nagyon sima találkozó volt, minden  negyedet a franciák nyertek. Náluk a görög légiós Kaltsidu vitte a prímet, 22 pontot dobott  és emellett 11 lepattanót is begyűjtött, méltán lett a találkozó MVP-je. Nálunk, az a  Győrnél Nagy-Bujdosó, és Montgomery voltak dícsérhetőek, mindketten 20 pont fölé jutottak.  Ciglar is elég jól irányítgatott, és tőle a hat lepattanó is bravúros teljesítmény, főleg az  ő magasságával.

Ez a francia csapat rutinos Euroliga résztvevő, és ez látszani is fog a mai meccsen. Sokkal  rutinosabb játékosok állnak a francia klub rendelkezésére, még akkor is, ha tavalyhoz képest  egy picit ők is gyengültek. Hogy valójában milyen erősek, azt talán jól mutatja, hogy  legutóbb az egyik orosz sztárcsapatot, a végső győzelemre is esélyes Ekatarinburgot verték  öt ponttal. De itt a csoportkörben már verték a Prágát, és a listavezető Galatasaray ellen  is kiélezett meccset játszottak, mindössze egyetlen ponttal maradtak alul.


Rossz hír a győrieknek, hogy a Bourgesbe visszatér Dumerc, a francia válogatott irányító,  aki egyértelműen a csapat játékmestere. Ha ő játszik, teljesen más a franciák játéka, sokkal  hatékonyabb, sokkal dinamikusabb kosárlabdát játszana. Ha ő a pályán van, valahogy a  mentalitása átragad a többiekre, és a legjobb csapatok ellen is nyerni tudnak, ha jó napot  fognak ki. Nagyon kellemetlen csapat a Bourges, agresszív védekezésről híresek, a győri  lányok is minden pontért meg fognak izzadni.

Kaltsidu és Dumerc mellett természetesen ott vannak még az amerikai légiósok, Joens és  Brown, szóval nagyon erős kezdő ötösük van a franciáknak. De náluk játszik az a Miyem is,  aki a legutóbbi kosár VB-n remekelt a francia válogatottban, és a másik magasember Digbeau  is a legjobbak közé tartozik hazájában, szintén válogatott játékos. A Győr hétvégén a  Cegléddel is éles meccset játszott, sajnos azt kell mondanunk, nem sok esély mutatkozik egy  újabb bravúrra. Ez a Bourges Dumerccel a Győr számára nagy falatnak tűnik. Esély persze van, de nagyon valószínű, hogy 10-15 ponttal ismér alulmarad a Győr francia riválisával szemben, akárcsak októberben.

Sok sikert, és jó szórakozást

Címkék: sportfogadás, tipp,