Napi tippajánló: UNICS Kazany - Spartak St. Petersburg

2012-01-06
Szokatlanul gyenge a felhozatal a mai napon, ami a sporteseményeket illeti. Nagyítóval kell keresni azokat a meccseket, amik említést érdemelnek, és még fogadni is érdemes rá. Tegnap egy jégkorong tipp erejéig Oroszországba látogattunk, maradjunk még ott a mai napra. A jéghoki tipp után jöjjön egy izgalmasnak ígérkező kosármeccs szintén Oroszországból!

UNICS Kazany – Spartak St. Petersburg
Oroszország –PBL

Tipp: 145.5 pont fölött
Odds: 1.85
Iroda: betClic
Kezdés: 16:15

A 10 csapatos orosz PBL egyike Európa legnívósabb bajnokságainak. Mivel mindössze tíz csapat szerepel az élvonalban, így minden meccsen minden csapatnak meg kell izzadnia a győzelemért. A pontvadászat erejét mutatja, hogy a csöppet sem gyenge UNICS Kazany csak a nyolcadik a tízből. A tatárföldi egyesület két győzelme mellett már három vereséget is elkönyvelhetett, de ebből még nem szabad kiindulni. Mindössze öt meccsük van az orosz bajnokságban, ne temessük még őket. Már csak azért se, mert igazi klasszis kosarasok játszanak a Kazany csapatában. Domercant, Kelly McCarty, vagy Savrasenko neve mindenkinek ismerősen cseng, de itt játszik az NBA-t is megjárt Nathan Jawai, vagy a csapat jelenlegi pontkirálya Terrel Lyday. Legutóbb a K. Krilya csapatától kaptak ki otthon, de első hazai meccsükön 89 pontot dobva verték az Enisey csapatát. Az igazság valahol a kettő között van, hisz az Enisey-t sem vernék mégegyszer 20 ponttal, és valószínűleg a Krilya csapatát is elkapnák, ha most újra játszanának velük.

A Kazany két hazai meccsén 158 és 148 pont született, és ma is várhatunk legalább 150-et, hisz a tatárföldiek ellenfele a tabella harmadik helyén álló együttese, a Spartak St. Petersburg!

A pétervári csapat legutóbb pontra ugyanzt játszotta, mint a Kazany. Azzal a különbséggel, hogy ők nyertek 77-71 arányban a Novgorod ellen. Az a meccs azért volt érdekes, mert a Spartak nem kevesebb, mint 42! büntetőt dobhatott, ami hihetetlen. 33 személyit ütött be a Novgorod, és hat játékosuk pontozódott ki. Jurij Zdovc együttese csak büntetőkből dobott 35 pontot, azaz igazán agresszívan játszhattak azon a meccsen, és támadták a gyűrűt, amikor csak tudták.

Nagyon jó csapat a Szentpétervár, a CSKA, és a Khimki dolgát is meg tudják keseríteni majd a későbbiekben. Az izraeli válogatott Halperin is magára talált itt, Patrick Beverly is minden meccsén hasznosan játszik. Gyors kosárlabdát játszanak, és ez legtöbbször eredményes is. A Spartak meccsei eddig 168; 149; 159; 170; 162; és 148 pontokat hoztak. Ha így nézzük, a mai meccsre adott line nem tűnik túl vészesnek, a Spartak találkozóin eddig mindig megvolt a 146 pont!

Ma két kiváló együttes találkozik, ahol jó eséllyel mindketten 70-75 fölé mehetnek. Nagyon jó kezű srácok játszanak mindkét együttesnél, rutinos kosarasok, szóval minőségi kosárlabdára képesek. A Kazany ráadásul javítani akarja a legutóbbi botlását, és kicsit följebb kapaszkodni a tabellán. Ők sem fogják lassítani a játékot, az biztos.

Talán a mai nap egyetlen olyan tippje, amiben igazi érték van. Sérültek, eltiltottak nincsenek, ha nem fognak ki átlagosnál rosszabb napot a csapatok, ez a tipp jó eséllyel jönni fog!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,