Napi tippajánló: Twente Enschede - Schalke 04

2012-03-08
Ma rendezik az Európa Liga nyolcaddöntőinek első meccseit. Még 16 csapat van versenyben többek közt a két manchesteri óriás, a City és a United. Mi most a Twente és a Schalke meccséről írunk pár sort, ez sem lesz akármilyen találkozó!

Twente-Schalke 04
Európa Liga

Tipp: mindkét csapat lő gólt
Odds: 1.80
Iroda: bet365
Kezdés: 19:00

A holland Twente Enschede az Eredivisieben vesztett pontokat tekintve a legjobban áll. Az EL-ben is itt vannak, szóval nem akármilyen szezont fut ez a csapat. Hétvégén a PSV-t 6-2-re verték idegenben, már az első félidő után 0-4 állt az eredményjelzőn. Szinte tökéletes helyzetkihasználás jellemezte a Twentet. Hat gólt rúgni egy PSV-nek, az nem mindennapi dolog!

Utolsó nyolc tétmeccsükből hetet megnyertek, szóval nem néz könnyű meccs elé a Schalke. Az a Schalke, amelynek szintén van holland kötődése. Egyrészt a gelsenkircheni klub edzője Huub Stevens, másrészt a klub leggólerősebb játékosa, Klaas Jan Huntelaar szintén holland származású. Stevens egyszer már volt a Schalke edzője 1996 és 2002 között, ’97-ben UEFA Kupát nyert a csapattal. Hat éves periódusa sikeres volt a gelsenkircheni klubnál, most ismét benne bíznak az égszínkékek. Huntelaar pedig ismét óriási formában van. Minden sorozatban ontja a gólokat, itt az EL-ben a sorozat legeredményesebb játékosa eddig. De a Bundesligában is 18-nál jár, és gólt szerzett legutóbb a hollandok barátságos meccsén Anglia ellen. Ott a második góljánál egy angol védővel úgy összefejelt, hogy le kellett cserélni, és egészségügyi okokból a hétvégi bajnokit is kihagyta. Egyből ki is kaptak a sereghajtó Freiburgtól, nagyon nem ment nekik azon a találkozón.

A hírek szerint ma már játszhat a holland támadó, így a Schalke vele azért sokkal ütőképesebb csapat. Raullal igazán eredményes duót alkotnak. Ebben a kiírásban már párszor rezgett a léc a királykékeknél, például a HJK ellen is 2-0-s zakóval nyitottak, de legutóbb a Plzen elleni párharc első meccsén is csak 1-1-re futotta.

A HJK és a Plzen ellen még belefért, hogy az idegenbeli meccseket kicsit ellazsálják. A Twente azért már más kategória! Ha itt vereséggel nyitnak, rúgott gól nélkül, akkor nem biztos, hogy a Veltins Arénában fordítani tudnak. A Twente egy igazán erős csapat, nem lehet őket kézlegyintéssel elintézni. A kieséses szakaszban a román Steaua ellen is lőttek gólt mindkét meccsükön, és kettős győzelemmel mentek tovább. A Schalke a Plzen ellen szintén mindkét mérkőzésen betalált, de kapott is gólt a Plzentől.

Nagyon jó esély van rá, hogy egy-egy gólt mindkét csapat ezen a meccsen. A Schalke legutóbbi két Bundesliga találkozóján vereséget szenvedett, az EL-ben kompenzálhatnak. Egy gól idegenben nagyon sokat ér, és ezt ők is tudják. A Twentenek lehet gólt lőni, valljuk be, a holland csapatok nem arról híresek, hogy kapott gólok nélkül nyerik a meccseiket. Ugyanakkor a hazaiak akkora formában vannak, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy Enschedeben ne lőjenek legalább egyet hazai pályán. Luuk de Jong az Eredivisieben 23 meccsen már 20 találatnál jár, egyszerűen minden bepattan róla. Ami a Schalkénál Huntelaar, az a Twenténél de Jong. A hazaiak különösen az első félidő utolsó negyed órájában eredményesek. Ebben az időszakban rendre betalálnak az EL-ben, de hétvégén a PSV-nek is kettőt lőttek a félidő hajrájában.

Jó kis meccs lesz ez egy holland és egy német élcsapat között. Mindketten nagyon komolyan veszik ezt a sorozatot, és mindketten tovább akarjon jutni. Ehhez pedig gólok kellenek! Ha ’Hunter’ és De Jong ott lesz a pályán, akkor szinte 1-1-ről indul a meccs, ez a két támadó kirobbanó formában játszik hétről hétre.

Sok sikert a tipphez!

*Megj.: Huntelaar mégsem játszhat ma, helyette Marica szerepel a kezdőben!

Címkék: sportfogadás, tipp,