Napi tippajánló: Tour de France -Stage 9

2012-07-09
Holnap pihenőnap lesz a Tour-on, de ma még kihajtják magukat a srácok rendesen. Egyenkénti indításos időfutam következik, a táv pedig 41.5 km!

 

TdF -Stage 9

Cancellara vs Wiggins (H2H)

Tipp: Cancellara

Odds: 1.55

Iroda: bet365

Kezdés: ma 13:15

 

Fabien Cancellara nagymestere az egyéni indításos időfutamoknak. Ha nincs nagy hegy a szakaszon -mint most- akkor egyértelműen ő a legesélyesebb a szakaszgyőzelemre. A 6.4 km hosszú prológot is megnyerte, szóval neki gyakorlatilag mindegy, hogy 5 km, vagy 50, ő időfutam specialista. Cancellaranak volt egy sajnálatos sérülése, ami miatt elég sokat volt kénytelen kihagyni. De a sérülése a múlté, láthattuk, még a hegyeken is ment nyakasan, hogy összetettben ne szedjen össze nagy hátrányt az élmenőkhöz képest, és esetlegesen még visszakerüljön rá a sárga trikó.

A Leopard-Trek versenyzője négyszer volt egyéni időfutam világbajnok, specialistája ezeknek a szakaszoknak. Bradley Wiggins pályakerékpárosként kezdte, aztán tért át az országúti kerékpárra. A Tour-okat tekintve egy szakaszgyőzelme van, most ezen a foghíjas körversenyen (Schleck és Contador hiánya) ő Cadel Evans első számú kihívója. Említették még Menchovot és Nibalit is, de összetettben a végén Wiggins és Evans fog csatázni a végső győzelemért.

Mivel Wiggins pályakerékpáros volt, neki is fekszik ez az időfutam. Sőt egész biztos, hogy nagyot fog menni, hisz az összetettben próbál minél nagyobb előnyt kicsikarni Evans-szel szemben. Neki elsősorban az a célja, hogy Evanst picit leszakítsa magáról, de a jó öreg Fabien ettől függetlenül megnyeri a szakaszt, és természetesen Wigginst is megelőzi.

A szakértők még Tony Martint tartják esélyesnek a dobogóra, de nem érdemes rá pénzt tenni. Nagyon peches ezen a Touron, ráadásul bukott is az elején, azóta pedig csak ment a mezőnyben, mint a legszürkébb kerekesek. Ez lehetne az ő terepe, ő is időfutam specialista, de nem tűnik erősnek, és nem tudhatjuk, mennyire fáj valójában a csuklója és a könyöke.

A mi tippünk, hogy Cancellara még megy egy nagyot, és mindenkit maga mögé utasít a mai etapon. Ő nem csinált titkot abból, hogy két hét után itthagyja a mezőnyt, és csomagol. A nagy hegyeket nem neki találták ki, és az Olimpia előtt szeretne a családjával lenni. A hegyeken ő már nem érzi otthon magát, ma viszont nagyot fog menni, és megnyeri ezt a Arc-et Senans/ Besancon közti időfutamot!

Sok sikert a tipphez!

u.i.: Győzelmére 2.00 fölötti szorzó van, az is jó tippnek tűnik, de így valamivel biztosabb!

Címkék: sportfogadás, tipp,