Napi tippajánló: Törökország-Németország

2012-02-15
Ha van tuti a sportfogadásban, akkor a német lányok mai győzelme mindenképp az. Kis szépséghiba, hogy mindössze 1.01-ért lehet tenni őket. Így ha mégis akarunk nyerni valamit, akkor a gólok irányába kell elindulni. Az irodák 9,5-nél húztak határt, nézzük mi várható a találkozón!

Törökország-Németország
UEFA Women’s Euro

Tipp: gólok száma 9,5 alatt
Odds: 1.80
Iroda: 188bet
Kezdés: ma 16:00

Hogy meglegyen a tipphez szükséges 10 gól, félidőnként kell ötöt rúgni. Ez nem hangzik túl jól, már-már lehetetlen dolognak tűnik, de nem az! Ha a német hölgyek komolyan veszik a meccset, össze fog jönni 10 gól, vagy még több is. Jelenleg a 2-es selejtezőcsoportot a spanyolok vezetik, igaz ők már egy meccsel többet játszottak. Nem vitás, hogy a németek a végén a csoport élén végeznek, de mégis fura a szemnek, hogy nem ők vannak az élen. Ma ez biztosan változik, Törökország a női futballban nagyon kicsinek számít. EB-n sem jártak még, de tanulgatják a lányok ezt a sportot.

Ezzel szemben a németek már hétszer nyertek Európa Bajnokságot, ezzel nem lehet versenyezni.
Ég és föld a két csapat közti különbség, azt hiszem, ezt nem kell tovább ragozni. Nézzük a tippet konkrétan, lesz-e 10, vagy nem lesz?

A tippünk, hogy ma nem látnak tíz gólt, akik kilátogatnak a meccsre. Ennek több oka van. Egyrészt a német bajnokság jelenleg szünetel, mint ahogy Európa legtöbb részén. Ha úgy nézzük, nincsenek formában a lányok, nincs meg a lendület. Barátságos, felkészülési meccset sem játszottak, majd február végén, az Algarve Kupán teszik tiszteletüket. Az a torna nagyon rangosnak számít, a csoportjukban Izland, Kína és Svédország lesz az ellenfél. Női mezőnyben mind a három jó csapat, persze a németek még ott is más kategóriát képviselnek majd.

Törökország felnőtt válogatottja az U16-os német lányokkal lenne nagyjából pariban, de még lehet velük sem. Összehasonlíthatatlanok a körülmények, és a két csapat múltja is. Mondjuk a törököknél a múltról is nehéz beszélni, az ugyanis nagyon rövid távú...

Silvia Neid csapatából tehát a lendület hiányozni fog. Nem lesz annyira olajozott a gépezett. Aztán lesz pár hiányzó is, na nem mintha a törökök ellen ez problémát okozna. Nem lesz ma ott a csapatban Inka Grings, Kim Kulig, Fatmire Bajramaj, Simone Laudehr, és a kapus, Nadine Angerer. Ők mind a német alapcsapat tagjai, de ma ilyen-olyan okok miatt nem fognak játszani. Ma ez nem jelent gondot, de például az Algerve Cup-on már gondot jelentene.

Azt pedig ugye tudjuk, hogy a német válogatott egyik legjobbja, aki a VB-n is több meccsen csapata legjobbja volt, Kerstin Garefrekes lemondta a válogatottságot, mondván jöjjenek a fiatalok. Na, nem mintha ő annyira öreg lenne, de azt mondta, neki elég a Frankfurt, és a klubfoci! Kicsit sajnálhatjuk, hogy nem látjuk többet válogatott mezben! Az ő játéka minden frazírtól mentes volt, de amikor kellett egy gól, egy jó szerelés, vagy a társakat kellett bíztatni, ő ott volt!
Már ő sincs, mint ahogy a felsorolt sérültek, hiányzók sem lesznek ma. Ettől független az irodáknál nyolc gólos ’underdog’ a török válogatott, ami fociban viszonylag ritkán fordul elő.

Attól nem kell félni, hogy a török válogatott gólt lő, jó, ha a félpályát átlépik párszor, és tudnak egy-két passzt összehozni az ellenfél térfelén. Végig be lesznek szorítva a hazaiak, és amíg a németek nem harcolnak ki 3-4 gólos előnyt, addig nem lesz kegyelem. Aztán akaratlanul is visszaállnak majd, és nem fogják erőltetni. A tippünk, hogy 6-8 gólos veréssel megússzák a török lányok, nekik sem céljuk, hogy péppé verjék őket. Megmutatják, hogy milyen az, amikor Európa legjobbjai rúgják a bőrt, de nem fogják végigtolni teljes elánnal a 90 percet. Ők sincsenek most top formában, a tíz gólhoz meg azért még nekik is küzdeni kell. A tippünk tehát az, hogy 6-8 góllal megússza Törökország ezt a mai meccset! Aztán majd a németek otthon lehet kicsit jobban kitömik őket, és megdöntik a kazahoknak rúgott 17-et...

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,