Napi tippajánló: Törökország - Japán

2012-06-26
Tegnap kezdődött Ankarában a kosaras hölgyeknél az olimpiai selejtező torna, ahol 5 csapat kvalifikálhatja még magát Londonba. Japán ma mutatkozik be, a házigazda törökök hétfőn igazolták a papírformát, és legyőzték Puerto Rico válogatottját. Nézzük, mik az esélyek a mai napon!

 

Törökország-Japán

Tipp: Törökország -9 pont

Odds: 1.83

Iroda: bet365

Kezdés: ma 18:00

 

A törökök hazai pályán vívhatják ki az olimpiai szereplést, és ezt minden bizonnyal meg is teszik. Tegnap Puero Rico válogatottját verték, és ha helyenként akadozott is a játék, egy percig nem forgott veszélyben a győzelmük. Az első negyedben felépített előnyt vitték végig, és a kulcsjátékosok sem hajtották ki magukat, mindenki játéklehetőséget kapott. Nyilvánvaló, hogy a török és a puerto rico-i női válogatott két külön szintet képvisel, és a törökök sem mentek rá arra, hogy 30-40 pontot tegyenek közé, egyszerűen nem lett volna értelme. Tartalékoltak a mai napra, ez nem kérdéses!

 

Japán női válogatottja négy klubcsapatra épül. Legtöbb játékost a JX Sunflowers adja, egyébként minden hölgy otthon kosarazik. Aki látta már Japán női csapatát játszani, az tudja, hogy lelkesek, pörögnek, hajtanak, olykor gyorsabban játszanak, mint ahogy tudnak. Sikítanak, vinnyognak, mint a röpis lányok, de szerethető csapat a japán! Egy dolog viszont aggaszthatja őket, ez pedig a magasság, vagyis pontosabban annak hiánya! Egy játékosuk nőtt 190 cm fölé, de ő nem meghatározó játékos. Ha őszinték akarunk lenni, Yamada azért válogatott, mert magas. De irányítóban 165 cm körüli játékosok vannak, de Mamiya és Takada például 183 cm-rel már hosszú percekig centert játszik, ami így elég furának tűnik egy Európai, vagy méginkább egy amerikai aggyal.

 

Ezzel szemben a törököknél például a friss válogatott Hollingsworth majdnem két méter, ráadásul igen képzett kosaras. Ismerhetjük őt jól, és az is sokat mondó, hogy Nevlint szorította ki a csapatból! Tegnap bizonyította is, hogy hasznos játékos, gyakorlatilag egy fél meccs alatt egy pattanó híján dupla-duplát ért el.

A török válogatott tagjai posztonként 10-15 cm-rel magasabbak, mint a japánok. Ez rengeteg 'mismatch' szituációt eredményez majd, de gyakorlatilag szinte minden párharc az. Egész biztos, hogy a lepattanócsatát vagy 15-20 egységgel a törökök nyerik, így pedig esélyük sem a győzelemre a japánoknak.

 

Ha van egy kis eszük, márpedig a japán elég okos nép, akkor dobják a mai meccset. A török és a japán női válogatott ha 100-szor összecsapna, 98-99-szer a törökök nyernének. Nem túl jó előjelek. Viszont a csoportmásodikok is továbbjutnak, és erre kell bazírozniuk az ázsiai hölgyeknek. Puerto Rico-t verhetik, nem lenne értelme ma széthajtaniuk magukat egy olyan meccsen, amit nem nyerhetnek meg. Még semleges pályán, vagy otthon sem lenne esélyük, nemhogy Ankarában.

 

Törökország 10 pontot közé fog tenni! Ez a tipp maximum akkor nem jön, ha a japán hátvédek hoznak kintről vagy 60%-ot, de ez sem túl valószínű. Ráadásul tegnap Törökország ritka gyenge napot fogott ki, szóval jó esély van arra is, hogy mára összekapják magukat, és akár 20-25 pontot is közétesznek!

 

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,