Napi tippajánló: TdF 5. szakasz

2012-07-05
A 2012-es Tour de France 5. szakaszát fogják teljesíteni ma a riderek Ez az etap hasonlóan a tegnapihoz szintén a sprintereké lesz, ahol a legnagyobb esélyes - mint ilyenkor mindig - Mark Cavendish!

 

Tour de France -Stage 5

Tipp: Cavendish

Odds: 2.15

Iroda:FortunaWin

Fogadható: ma 12:45 (de a verseny során élőben is )

 

Cavendish élő legendája a Tournak, már 21 szakaszgyőzelme van ezen a körversenyen. Általában a Tour-ok első hete az övé, a sík szakaszok végén megállíthatatlan a sprintbefutóknál. Cavendish szinte csak akkor nem nyer, ha valami rajta kívül álló ok jön közbe, mint például tegnap, amikor a rajttól 3 km-re bukásba keveredett. Ennek köszönhetően ő nem sprintelt, sőt inkább cammogott a cél felé kerékpárjával. A szakaszt így Greipel nyerte, nagyszerű felvezetést kapott, és a Cave nélküli sprintet végül megérdemelten behúzta.

Cavendish a tegnapi esésnél nem sérült meg, így a mai etapon alighanem újra ott lesz az élen. Neki a Tour első hete a lényeges, ő a hegyeken már csak a túlélésre játszik. Sokan fel is fogják adni a versenyt a sprinterek közül idén, mivel a versenyt követően azonnal jön az Olimpia, a sprintereknek pedig összetettben semmi esélyük nincs Tour-t nyerni!

Cave, Goss, Greipel és csapatai azon lesznek, hogy a szökevények ne érjenek haza. Nem is fognak, és ha a végén sprint lesz, akkor Cave megállíthatatlan. Eddig idén egy szakaszgyőzelme van, és ha tegnap nem keveredik bukásba, akkor alighanem már kettő. Volt két szakasz, ahol szintén lehetett volna sprintelni, de azokon az etapokon emelkedett az út a befutó előtti utolsó km-en, az pedig Sagannak kedvezett, a fiatal szlovák első Tour-ján már két szakaszgyőzelmet ünnepelhetett.

Ez a mai etap viszont egyértelműen Cavendishnek és csapatának lett kitalálva. Teljesen sík, pár tíz méteres szintkülönbségek vannak csupán ezen a 196.5 km-en. Az utolsó km utolsó 200 métere emelkedik, de ha jó felvezetést kap, akkor a végén nem fogják őt megállítani. A tegnapi esés miatt ma méginkább odateszi majd magát, és a csapata is jobban fog figyelni a végén, nehogy megint bukás legyen a vége.

Egy a biztos, ha sprint lesz a célnál, és Cave oddsa 2.00 fölött van, akkor egy percig sem szabad habozni, mert ez az odds csak csökkeni fog.

Jó tipp még a Greipel 1-3 (1.40) és a Sagan 1-3 (2.80-ért). Sagan nagy formában van, simán odaérhet a háromba ma is!

Sok sikert a tipp(ek)hez!

Címkék: sportfogadás, tipp,