Napi tippajánló: Svédország (W)-Németország (W)

2012-03-05
A 2012-es Algarve Cup utolsó csoportmeccsei kerülnek ma megrendezésre. Ez egy felkészülési torna női válogatottak számára, ahol a világ legjobb csapatai teszik tiszteletüket évről-évre. Mi a hat mérkőzés közül a németek és a svédek találkozóját vizsgáljuk meg kicsit közelebbről. A találkozót délután 16:30-tól az Eurosport is műsorra tűzi, akinek van ideje, talán érdemes lesz belenézni!

Svédország (W)-Németország (W)
Algarve Cup

Tipp: Svédország vagy X
Odds: 2.20
Iroda: bet365
Kezdés: 16:30

Németország Európa legerősebb női válogatottja. Pechükre a tavalyi hazai rendezésű VB nem úgy jött össze, ahogy azt sokan gondolták, de mindettől függetlenül Silvia Neid csapata még mindig etalon. Itt az idei Algarve Kupán is két győzelemmel állnak, Izlandot és Kínát is 1-0 arányban győzték le. A győzelem ténye nem meglepő, de az arány mindenképp. Ezek az 1-0-s sikerek azt jelzik, hogy ez talán egy picit más válogatott, mint amit megszokhattunk. A kezdő kapusuk Angerer sérülés miatt nem játszhat, de Schult is jól teszi a dolgát ezek szerint. Egyébként az első két meccsükön a németek szinte ugyanazzal a kezdővel álltak föl, csak csatárposzton volt csere, Popp és Mittag is kapott egy-egy meccset. Mbabi nagy kedvence Neidnek, persze nem véletlenül. Bajramajt is rendre kiszorítja, bár most Lira azért nem 100%-ig egészséges, sőt…
 
4-4-2-t játszanak a németek, de ez a 4-4-2 most a szokásosnál talán kicsit defenzívebb felfogású. Az benne volt, hogy Kína ellen nem lőnek sok gólt, az ázsiaiak ellen nem könnyű játszani, de az mindenképp meglepő volt, hogy Izlandnak nem gurítottak vagy hármat. Azért hiába a kontinens legerősebb csapata a német, van pár kulcsjátékosuk, akik nagyon hiányoznak. Gaerefekes visszavonoult a válogatottságtól, pedig az ő mentalitása, munkabírása nagyon hiányzik ebbe a csapatba. Védekező középpályás létére rengeteg gólt szerzett. Lira sérült, Kim Kulig sem volt ott Kína és Izland ellen, szóval korántsem a legerősebb germán csapat vesz részt ezen a tornán! A támadószekcióból pedig hiányzik Inka Grings is, aki 30 gólos szezonokat játszik a Duisburgban. Sajnos őt és Lirát nem igazán szereti Neid, voltak is kisebb összezörrenések még a VB előtt, így nem csoda, hogy mások játszanak a helyükön.
Ma egész biztos, hogy kicsit más csapat lép pályára, mint az első két meccsen. A továbbjutás már megvan, Neid több lehetőséget adhat a fiataloknak. Popp és Marozsán is kezdhet a svédek ellen, ők az U21-es csapatból amúgy is nagyon jól ismerik egymást.

Svédország is két győzelemmel várja ezt a presztízs értékű találkozót. Náluk is van egy-két sérült, Segerström achilles-ín sérülés miatt nem játszhat, Sjögran viszont visszatérhetett a csapatba. Egyébként aki számít, az itt van a háromkoronás válogatottban (Talán Öqvistet kivéve). Ők tavaly VB bronzot nyertek, a harmadik helyért Franciaország ellen küzdöttek, és vették sikerrel az akadályt. Nagyon egységes csapat a svéd, Kínát 1-0-ra, Izlandot 4-1-re verték, és a németek ellen sem esélytelen ma délután. Nagy esély ez most a sárga-kékek előtt, a németek formája még olyan idény elejinek tűnik. Sok a sérült, nem az igazi még a Nationalelf.

Az északiak talán a lehető legjobb csapatukkal állhatnak fel, ha ők is úgy akarják. A védelemben összeállhat a Rohlin-Berglund-Svensson-Thünebro négyes, előttük pedig egy Dahlkvist-Göranson-Seger-Sjögran sor. A bal oldaluk különösen erős lehet, Thünebro rendre felfut a támadásokkal, nagyon sokat fejlődött az elmúlt egy-két évben. A padról pedig jöhet a fiatal Jakobsson, aki nagyon agilis játékos, utánpótlás szinten már sokat bizonyított. Elöl pedig ott lehet Lotta Schelin, aki többször volt az év játékosa Svédországban (Ibrával rendszeres résztvevői az év végi díjátadó gáláknak). A Lyon csatára jó formában van, Izland ellen a 2. percben sikerült betalálnia. Hogy mellette Landström, vagy Edlund játszik, az egyelőre kérdéses.

Az biztos, hogy Göransson ott lesz a pályán, eddig három góljával a svédek legeredményesebb játékosa a tornán. Nagyon nagy formában van a fiatal irányító középpályás, akit nem véletlenül igazolt le a német Turbine Potsdam, a Bundesliga egyik élcsapata.

Két elit válogatott, ahol talán papíron a németek az esélyesek, de az eddig játszott meccsek alapján a svédeknek van esélyük meglepetést okozni. Silvia Neid csapata még nincs kész, de nem is márciusban kell bombaformában lenni. A svédek viszont ott folytatják, ahol a VB-n abbahagyták. Legjobbjaik mind európai élcsapatokban játszanak, de a svéd bajnokság színvonala is kitűnő, nem véletlenül igazolt oda a többszörös aranylabdás Marta is.

Ma délután simán megfoghatják a németeket, jobb formában vannak a svédek, mint mai ellenfelük! Meglepetést szimatolunk!

Címkék: sportfogadás, tipp,