Napi tippajánló: Spanyolország U20 - Magyarország U20

2012-07-02
Tegnap győzelemmel kezdtek a lányaink az U20-as női VB-n Csehországban. Uruguay nem tartozik a világelitbe, így tökéletes meccs volt ráhangolódásnak. Kicsit ismerkedtek a körülményekkel a lányok, viszont már éles bevetés következik, az ellenfél Spanyolország!

Spanyolország U20 -Magyarország U20

Tipp: Magyarország

Odds: 1.70

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:30

Róth Kálmán együttese tegnap 37-22-re lemosta Uruguay legjobbjait. Uruguay a Pan American Games 2. helyezettje volt Brazília mögött, és Argentína előtt. Az eredményből viszont kiderül, hogy egy jó európai együttes ellen még súlytalanok. Az első félidő első negyed órájában egész jól mozogtak, de a félidő végét már nem bírták, és a magyar lányok megléptek 8 góllal. A második félidő csak formalitás volt, és egyedül a különbség volt kérdéses.

Spanyolország a szerb lányokkal kezdett, és igazi spanyolos, kevés gólos mérkőzésen maradt alul 25-22 arányban. Hogy ez miért fontos, mindjárt kiderül!

Tegnap a hispánoknál négy ember vitte a válogatottat. Lara Gonzalez 8/11, Segura B. 5/6, Falcon 3/8, és Ausas 2/6. Ők négyen voltak támadásban azok, akik vállaltak becsülettel. A szerbeknél Obradovic szinte egyedül verte a spanyol csapatot, a 24 gólból kilencet vállalt magára.

A spanyol és a magyar együttes 2012. 04.06-án találkozott a selejtezőben is, akkor a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 24-22-re vertük meg őket. Azon a meccsen hat spanyol lány tudott betalálni, míg nálunk kilenc játékos lőtt gólt. A spanyolokra most is az jellemző, mint akkor, ez már leszűrhető a tegnapi találkozójukból is. Azt a négy játékost kell megfogni náluk, akik támadásban aktívak, és akkor végük van! A magyar csapatból most hiányzik Hornyák Dóri, aki nyolcat vállalt magára azon a 24-22-es meccsen, persze ebben benne volt a hat db. hetesből dobott gól is. Viszont itt van Klivinyi Kinga, aki tegnap nyolc gólt dobott tizenkét kísérletéből, itt vannak az akkori gólszerzők közül még Schatzl, Palkó, Gávai, Planéta is, de tagnap Uruguay ellen Takács Fruzsina, Takács Bianka, Kuhinko Vivien, és Pelczéder is betalált, szóval van lehetőség ebben a magyar válogatottban.

Vasárnap mi 57 alkalommal lőttünk kapura, míg a spanyolok 47-szer próbálkoztak. Ma valószínűleg meg sem közelítjük a 38 gólt, de ezen nem szabad meglepődni. Ez a spanyol csapat hasonlít a felnőtt válogatottra, ők is rendre kevés gólon próbálják tartani az ellenfeleket, és nem rohannak sehova. Lassítani fogják a játékot, és nekünk sem szabad idegeskedni, ha netán jön egy hullámvölgy. Nagyjából hasonló erősségű a két csapat, de nekünk egyrészt jobb kapusaink vannak, másrészt nálunk játszik Klivinyi Kinga! A Vác játékosa az egész VB MVP-je lehet, és tegnap nem is adott ki magából mindent, Róth Kálmán a második félidőben már tartalékolt vele. Kinga ma is bizonyítani fogja, hogy ebben a korosztályban kiemelkedő játékos, és nem túlzás róla azt állítani, hogy a felnőtteknél is megállná a helyét. A legutóbbi junior csapatunkban Zácsik Szandra vitte a csapatot, most Klivinyi még nála is jobban kimagaslik ebből az együttesből, pedig vannak is olyan fradisták, akik bizony nemcsak az NBI-ben, de a nemzetközi porondon is rendszeresen játszottak a Fradiban.

Nem várhatunk olyan arányú győzelmet a lányoktól, mint tegnap, de Róth Kálmán tudja azt, mivel lehet legyőzni a spanyolokat, és ahogy áprilisban, úgy most is megverjük őket 2-3 góllal legalább!

Hajrá magyarok!

Címkék: sportfogadás, tipp,