Napi tippajánló: Spanyolország - Magyarország

2012-01-18
A Szerbiában zajló 2012-es férfi kézilabda EB-n a magyarok hétfőn az oroszok ellen mutatkoztak be, és játszottak 31-31-es döntetlent velük. Ez a döntetlen egy olyan eredmény, ami se nem jó, se nem rossz. Igazából semmiről sem döntött, így a maradék két meccsünkön is maradt izgulni való! Ma a spanyolok jönnek, jó lenne egy bravúr ellenük!

Spanyolország-Magyarország
Férfi kézilabda EB

Tipp: 55.5 gól felett
Odds: 1.87
Iroda: unibet
Kezdés: ma 20:15

A spanyolok a nyitónapon meglepően simán intézték el a francia válogatottat. Onesta mester együttese nagyon fásultan kezdett, meglepően enerváltak voltak a franciák. Nagyon sok hibával játszottak magukhoz képest, és ez már nem fért bele. Spanyolország válogatottja kegyetlenül kihasznált minden adódó lehetőséget, esélyt sem hagytak a galloknak, még a döntetlenre sem! Végül három góllal nyertek a hispánok, 26-29 lett a vége. Ami említést érdemel, az az, hogy 13 spanyol játékos szerzett gólt! Ez hihetetlen! Egyedül Sarmiento maradt gól nélkül, de alighanem ellenünk már meglövi első gólját. Hihetetlenül egységes a spanyol csapat, és ez az egység eredményekben is mutatkozik. 29 gólt dobtak a világ talán legjobban védekező csapatának, ami aggodalomra adhat okot. Ez a 29 gól úgy jött össze, hogy a játékot nem is gyorsították a gallok. Canellas, Ugalde és Enterrios 4-4 gólt lőttek, de meg kell említeni Morros 3 találatát is, mert amikor a franciák feljöttek volna, rendre Morros lőtte a spanyolok gólját, és ő tartotta a különbséget a két csapat közt. Védekezésben is nagyot alakítottak, ezt a francia átlövősort így megfogni, az nem fog menni nagyon sok csapatnak itt az EB-n. Sőt talán semelyik más csapatnak nem…

Nem lesz tehát könnyű dolgunk. Ha a realitásokat nézzük, négy-öt gólos verésre kell számítanuk, de a labda a kézilabdában is kerek! Minden meccs más, úgyhogy miért ne lephetnénk meg a spanyolokat. Itt háromesélyre fogadni nem igazán éri meg. Ha teszünk a spanyolokra, akkor az mindössze 1.28-as oddsal fizet, amiben nem nagyon találunk értéket. Ha a magyar válogatottra rakjuk a pénzünket, akkor pedig igen jó esély van rá, hogy akkor láttuk utoljára, amikor feltettük. A döntetlen pedig ismét közbeszólhat, szóval hanyagoljuk a háromesélyes fogadást!

Amire igen nagy a sansz, hogy sokgólos meccset fogunk látni ma este! A hispánok a franciáknak is lőttek 29-et, tehát nekünk is fognak vagy 30-at. Persze nem bánnánk, ha beragadnának 25-nél, de annál jobbak sajnos. Az első meccsen élményszámba ment, ahogy gyorsindításokkal sokkolták a franciákat… Azt sem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy mi is lőttünk 31 gólt az oroszoknak, akik szintén nem számítanak gyenge csapatnak.

Ma is várhatunk legalább 60 gólt, azzal ne foglalkozzunk, hogy milyen elosztásban. Sajnos nagy rá az esély, hogy sokat játszunk majd emberhátrányban, hisz ezeket a spanyol srácokat nem lesz egyszerű tartani. Gyorsabban járatják a labdát, mint az oroszok, így mi is többet fogunk rontani. A védelemben gyakran lesznek elváltások, lyukak lesznek a falban, és emiatt a spanyolok minket is könnyen megszórhatnak! Ha fel akarjuk venni velük a versenyt, a tempójukat is át kell venni, ami eredményez majd szép gólokat, de a hiba lehetősége szintén benne van. Viszont ha azt nézzük, hogy a franciák hogy játszottak hétfőn, olyan játékra mi is bőven képesek vagyunk!

Igazi parázs meccs lesz ez, ahol potyognak majd a gólok! Azt se felejtsük el, hogy vereség esetén sem kell összetörnünk, hisz nagyon valószínű, hogy a gólkülönbségnek is óriási szerepe lesz a csoportkör végén. Így akár egy 2-3 gólos vereség sem akkora tragédia, arra viszont nagyon figyelni kell, hogy ne tömjenek ki minket a spanyolok!

Gólgazdag meccsre lehet tehát számítani, és reméljük, hogy Hombrados ma nem fogja megismételni a hétfői teljesítményét, akkor ugyanis ’kivédte a franciák szemét’, ahogy szokták mondani. Sajnos nálunk Iváncsik Tomi keresztszalag szakadást szenvedett az oroszok ellen. Ő már ezen az EB-n nem játszik, hosszú kihagyás vár rá sajnos! Gyógyulj meg mihamarabb Tomi! A csapat érte is fog ma küzdeni, a közönség pedig ismét minket fog bíztatni! A torna honlapja is a magyar szurkolókról áradozik, ilyen közönség előtt mi sem fogunk adósok maradni a jó játékkal. Legyen egy 31-31 ismét, a franciák meg tömjék ki az oroszokat! (Ez utóbbira van esély, mivel a spanyolok rendesen felbosszantották őket... )

Sok sikert mindenkinek, és hajrá magyarok! Ne feledjétek, este 20:15-től az m1 élőben közvetíti a meccset!

Címkék: sportfogadás, tipp,