Napi tippajánló: Spanyolország - Izland

2012-01-24
Egyértelműen kijelenthető, Izland az a csapat, amely ellen lehet kézilabdázni! Pechünkre ez pont nekünk nem sikerült, de csakis magukat okolhatják a magyarok. Izland verhető csapat, nagyon sok szegmense van a játékuknak, amit egy rutinos spanyol csapat kegyetlenül kihasznál majd ezen a délutáni találkozón.

Spanyolország-Izland
Férfi kézilabda EB

Tipp: 52.5 gól felett
Odds: 1.53
Iroda: bet365
Kezdés: 16:10

E két válogatottról elég átfogó képünk lehet, hisz mindkét együttessel találkoztunk már. Spanyolország ellen 24-24-es döntetlent játszottunk még a csoportkörben. Az egyik legjobb formában lévő csapat, és motivációnak bőven elég, hogy ha itt ma nyernek, akkor csoportelsők, az utolsó meccsükön pedig ’pihenhetnek’. Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ezen a találkozón Izlandot fölülmúlják! Nekünk hatalmasat kellett játszanunk, hogy 24 gólon tartsuk őket. Olyan védőmunkára volt szükség, amit a torna ezen szakaszában már fizikailag nem lehet bírni.

Ami a szigetország csapatát illeti, kicsit eltér azoktól, akik ellen a csoportkörben játszottunk. Amíg a spanyol, francia, és főleg az orosz válogatott belső négyese nagy, robosztus játékosokból állt, addig Izland csapatának az átlövői termetre kisebbek, mozgékonyabbak. Amíg mi például a franciákat, oroszokat meg tudtuk tartani védekezésben, addig Izland játékosai ficánkoltak. Rá lehet fogni, hogy enervált volt a magyar csapat, de az tisztán látszott, hogy Izland kézisei lábon nagyon jók. Egy-egy ütemcsellel úgy elküldték a védőinket, hogy az egész elképesztő volt. Ilyenkor pedig, amikor már egy-egyben néz farkasszemet a lövő a kapussal, ott már csak a csoda segíthet. Rajtunk sajnos nem segített…

Ezek az izlandiak ugyanígy fogják megmozgatni a spanyol védőket is. A szigetország válogatottja relatíve sok gólt lő, mindig élvezetes meccseket játszanak. Mi is megszórhattuk volna őket, de egy-két játékosunkat kivéve nem nyújtottunk maradandót. Ellenben kaptunk 27 gólt, ami még nem is sok, tekintve azt, hogy Izland Szlovéniának 32-t szórt, Horvátországnak meg 29-et. Igen ám, de a szlovének dobtak rá 34-et, a horvátok meg 31-et.

Izland védekezése zavarba hozható, a faluk pedig átlőhető, pont amiatt, hogy termetre kisebbek a védők. A spanyol garmadát ismerve 30-35 gólig is eljuthatnak. Ők nem tagadják, ezt a meccset nagyon keményen meg akarják nyomni, hogy aztán szerdán már egy számukra tét nélküli mérkőzésen lépjenek pályára.

Izland sem tartalékolhat, hisz jelenlegi 2 szerzett pontjuk még nem elég, hogy a legjobb nyolc közé jussanak. Ők is azon lesznek, hogy minimum egy pontot elcsípjenek, ami nem lehetetlen, csak egyszerűen nehéz. Ezt a hispán válogatottat csak akkor tudják legyőzni, ha 150%-ot nyújtanak, a spanyolok meg olyan napot fognak ki, mint amilyet mi.

Arra viszont jó esély kínálkozik, hogy egy rohanósabb meccs alakul ki, sok-sok góllal mindkét oldalon. Jó kis derbi lesz ez, mert ha a spanyolok elhúznának 4-5 góllal, akkor Izlandnak futnia kéne az eredmény után. Így gyorsabb támadásokat vezetnének, amiből vagy gól születne, vagy eladott labda. De utóbbi sem rossz a tipp szempontjából, hisz a spanyolok gyorsindításokból könnyű gólokat dobnának. Ha meg netán végig szoros lenne a meccs, akkor jó esély van rá, hogy a 30-at mindketten elérik.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,